Ludovic Orban: În România există şcoli mizerabile şi fără toalete. Replica ministrului Ecaterina Andronescu (VIDEO)

Ludovic Orban: În România există şcoli mizerabile şi fără toalete. Replica ministrului Ecaterina Andronescu (VIDEO)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, în emisiunea lui Tudor Muşat de pe B1TV, situaţia şcolilor din România şi a cerut autorităţilor să ia mai multe măsuri pentru rezolvarea problemelor.

„Avem la ora actuală un număr enorm de şcoli care nu au autorizaţie sanitară, avem şcoli insalabru, avem şcoli cu toaleta în curte, nu se poate spăla pe mâini ca şi cum nu ar avea nicio treabă ministrul Educaţiei, inspectorul şcolar din judeţul respectiv. Ei trebuie să aibă un partneriat cu autorităţile locale, trebuie să găsească resurse pentru a putea asigura confortul şi siguranţa copiilor din fiecare şcoală din ţară pentru că există localităţi care nu au resurse”, a a afirmat Ludovic Orban.

În replică, Ecaterina Andronescu a precizat că la Ministerul Dezvoltării au fost alocat sumele necesare pentru investiţiile şcolare, iar Ministerul Educaţiei a primit, de asemenea, bani pentru a rezolva problema grupurilor sanitare.

„În acest la MDRAP care este cel care derulează toate investiţiile şcolare sunt cuprinse 5095 de şcoli toată sumă alocată lor fiind de 17 miliarde de lei, deci aici suntem cu situaţia infrastructurii şcolare. Iar la Ministerul Educaţiei avem anul acesta în mod excepţional 65 de milioane de lei în buget pentru problema grupurilor sanitare care sunt în curte pentru a le duce în clădirea şcolii sau lipite de clădirea şcolii. În plus, derulăm un proiect din care construim 300 de grădiniţe”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`