Ludovic Orban: „Ministrul de Interne este o slugă a lui Dragnea care în loc să apere cetăţeanul îi apără pe puternicii zilei împotriva unor pericole inexistente” (VIDEO)

Ludovic Orban: Ministrul de Interne este o slugă a lui Dragnea care în loc să apere cetăţeanul îi apără pe puternicii zilei împotriva unor pericole inexistente (VIDEO)
Foto: captură B1TV

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, în emisiunea lui Tudor Muşat de pe B1TV, scandalurile de la zi din Ministerul de Interne, precum dosarul privind ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan de către conducerea Academiei de Poliţie sau al intervenţiei jandarmilor împotriva protestatarilor paşnici.

„Probabil există o anchetă care conţine elemente foarte serioase şi mai mult ca sigur demisia le-a fost solicitată pentru că probele sunt foarte clare şi arată că au existat ameninţări la adresa jurnalistului Emilia Şercan. Demisia e aşa mai mult o formă de a nu afecta şi Ministerul de Interne sau Academia.

Eu nu m-aş grăbi să aplaud acest gest, cred că este un gest făcut din necesitate pentru că astfel scandalul ar fi fost mult mai mare şi ar fi afectat şi ministrul de Interne. Pentru mine este ministrul care a ordonat să fie reprimată manifestaţia din 10 august, este ministrul care a ameninţat manifestanţii paşnici de la Iaşi şi de la Galaţi care au îndrăznit să îşi exprime protestele faţă de actuala putere. Ministrul de Interne este o slugă a lui Dragnea care a transformat această instituţie într-o entitate care în loc să apere cetăţeanul îi apără pe puternicii zilei împotriva unor pericole inexistente.

Nu pot să uit că nu s-a luat nicio măsură după ce 10 tineri paşnici care au manifestat pe domeniul public la venirea preşedintelui PSD în Topoloveni au fost săltaţi de jandarmeria şi duşi cu duba la secţie şi reţinuţi fără un motiv şi în urma acestei abuz grav asupra unor cetăţeni paşnici nu s-a luat nicio măsură. Activitatea ministrului este una care ne-a dus de multe ori să depunem moţiune să îi cerem demisia pentru că e clar că vrea să transforme instituţii ale statului în instrumente de represiune”, a arătat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare