Alegeri europarlamentare 2019: Irlandezii și cehii sunt chemați, vineri, la urne

Alegeri europarlamentare 2019: Irlandezii și cehii sunt chemați, vineri, la urne
Foto: pixabay.com

Europenii își aleg un nou Parlament în acest final de săptămână. După alegerile din Olanda și Marea Britanie, care au avut loc joi, astăzi vine rândul Irlandei și Cehiei să-și cheme cetățenii la urne.

Două țări diametral opuse. Dacă 90% dintre irlandezi sunt pro-europeni, cehii sunt printre cei mai eurosceptici membri ai UE, , având în 2014 printre cele mai slabe prezențe la vot la scrutinul european, de numai 18%.

Irlanda – În cursa electorală s-au înscris 59 de candidați, împărțiți în cele 3 jurisdicții.Partidul cel mai bine plasat în sondaje este partidul prim-ministrului Leo Varadkar, Fine Gael (Familia Irlandeză), urmat de partidul lui Fiana Fail (Partidul Republican), potrivit Hotnews.

Cehia – partidul prim-ministrului Andrej Babiš, ANO (în traducere „DA”), partid afiliat grupului ALDE din Parlamentul European, este favorit în sondaje. Pe locul secund se clasează Partidul Pirat din Cehia.

În olnada, Partidul Muncii (PvdA), din care face parte şi prim-vicepreședintele Comisiei Europene,Frans Timmermans, a obţinut cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`