Cum a fost achitat un şofer care a zdrobit cu TIR-ul un pieton

Cum a fost achitat un şofer care a zdrobit cu TIR-ul un pieton
Foto: pixabay.com

Curtea de Apel Iaşi a achitat definitiv un bărbat de 36 de ani care era acuzat de ucidere din culpă, după ce a lovit mortal cu TIR-ul un pieton.

Accidentul a avut loc pe 8 decembrie 2015, pe DE 583, informează Ziarul de Iași. Victima a încercat să traverseze drumul prin loc nepermis, fără a se asigura, în condiţiile în care purta haine negre, afară era întuneric, iar iluminatul public încă nu fusese pornit.

Probele adunate la dosar au demonstrat că şoferul nu şi-a dat seama că a lovit o persoană, el oprind abia când a văzut, în oglinzile retrovizoare, că maşinile din spatele său fuseseră oprite.

”Deoarece nu spaţiul de vizibilitate (pe întuneric, la lumina fa­rurilor) depinde de viteza de de­plasare ci viteza de deplasare trebuie adaptată funcţie de spa­ţiu de vizibilitate, în cazul concret, singura valoare a vitezei care permitea evitarea impactului era ”0””, se arată în expertiză.

Din acest motiv, judecătorii au concluzionat că vina accidentului i-a revenit exclusiv pietonului, cu toate că şoferul a depăşit uşor viteza legală în zonă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`