Fitch: Ieșirea Greciei din zona Euro nu va distruge moneda unică, Germania nu va permite acest lucru

Fitch: Ieșirea Greciei din zona Euro nu va distruge moneda unică, Germania nu va permite acest lucru
Foto: business24.ro

Președintele agenției de rating financiar Fitch, Paul Taylor, a declarat că o posibilă ieșire a Greciei din zona Euro nu va periclita moneda unică, Germania având interese strategice în acest sens, potrivit AFP.

Analistul financiar susține că Berlinul nu ar permite dispariția monedei europene, ținând cont de afectarea exporturilor nemțești în cazul reintroducerii mărcii.

Daca marca germană va fi reintrodusă, ea s-ar aprecia considerabil în raport cu alte valute. Industria de export, respectiv motorul economiei germane, va fi afectată. Germania nu va tolera asta, chiar dacă una sau mai multe țări ar părăsi euro„, a explicat Taylor.

Declarațiile survin în urma situației din Grecia, unde stânga radicală respinge în totalitate programele de austeritate convenite de Atena cu organismele europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)