Japonia, zguduită de un nou cutremur, de 7,1 pe Richter. Alerta de tsunami, ridicată

Japonia, zguduită de un nou cutremur, de 7,1 pe Richter. Alerta de tsunami, ridicată
Dezastrele se ţin lanţ în Japonia. Un nou cutremur puternic s-a produs, joi, în nord-estul ţării. Potrivit Reuters, mișcarea seismică a avut o magnitudine de 7,1 pe scara Richter. În urma cutremurului a fost...

Dezastrele se ţin lanţ în Japonia. Un nou cutremur puternic s-a produs, joi, în nord-estul ţării. Potrivit Reuters, mișcarea seismică a avut o magnitudine de 7,1 pe scara Richter. În urma cutremurului a fost emisă și o alertă de tsunami. După aproximativ o oră şi jumătate, autorităţile au ridicat avertizarea. 

Cutremurul s-a produs la ora locală 23:32, la 32 kilometri Sud-Est de Ishinomaki (cu o populaţie de peste 117.000 de oameni) şi 37 kilometri Est de Yamoto (32.000 locuitori). Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 40 de kilometri.

Autoritățile au demarat o investigație la centrala nucleară Fukushima stabilind ulterior că aceasta nu a suferit noi avarii în urma acestui cutremur.

Centrala nucleară se află în stare critică după ce cutremurul din 11 martie a distrus sistemele de răcire a reactoarelor.

Potrivit polițiștilor japonezi citați de Kyodo nu au fost înregistrate victime în prefectura Miyagi, zona cea mai apropiată de epicentrul cutremurului.

Distribuția cu energie electrică a fost întreruptă în anumite părți din prefecturile Miyagi și Yamagata.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 a lovit peninsula japoneză pe 11 martie, seismul fiind urmat de un tsunami devastator. Cel mai recent bilanț indică un număr de peste 20.000 de morți și dispăruți.

Nou cutremur puternic în Japonia

Urmăriți B1TV.ro și pe
`