Kilograme de droguri, descoperite în operațiunea ”Tornada”. Poliţiştii au luat urma traficanţilor care vând în cluburi sau la petreceri pe litoral

Kilograme de droguri, descoperite în operațiunea ”Tornada”. Poliţiştii au luat urma traficanţilor care vând în cluburi sau la petreceri pe litoral
Sursa: DIICOT

Procurorii şi poliţiştii de la antidrog au demarat o operaţiune complexă, numită „Tornada”, împotriva traficanţilor de droguri vindeau substanţe halucinogene în cluburile din Bucureşti, dar şi la petrecerile de pe litoral.

“Tornada” a prins în vârtejul ei 10 kilograme de cannabis, peste o jumătate de kilogram de cocaină, haşiş şi extazy care au ajuns în mâinile anchetatorilor. Drogurile, spun aceştia, erau aduse din Spania, ascunse prin colete aparent inofensive, pline cu haine. Într-unul dintre ele, de exemplu, poliţiştii au găsit un pachet de marijuana îmbrăcat într-un tricou, conform stirileprotv.ro.

Acestea ar fi fost destinate pentru a fi vândute în cluburi, inclusiv în cele de la malul mării. Acolo ajungeau disimulate, de pildă, în ouă de plastic, numai bune, credeau ei, pentru limbajul codificat pe care îl foloseau pentru a-şi vinde mărfurile.

Operaţiune vine şi în contextul în care ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a condus la Constanța o ședință cu reprezentanții MAI din județ pentru pregătirea măsurilor de ordine publică ocazionate de apropierea sezonului estival. Conform unui comunicat de presă, ministrul a cerut structurilor operative să își concentreze acțiunile pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri.

Aceste măsuri vin și după ce procurorii au găsit la malul mării peste zeci de pachete de cocaină după naugrafiul unui ambarcațiuni prin care traficanții voiau să introducă drogurile în țară, dar şi după decesul creatorului de modă Răzvan Ciobanu într-un accident rutier cauzat, se pare, de consumul de droguri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul