Rareș Bogdan: ‘Europa a fost adusă în România la summmitul de la Sibiu’. Despre absența PSD: ‘E rușinos ca familia socialistă să se întâlnească la tine acasă și tu să fii exclus’ (VIDEO)

Rareș Bogdan: 'Europa a fost adusă în România la summmitul de la Sibiu'. Despre absența PSD: 'E rușinos ca familia socialistă să se întâlnească la tine acasă și tu să fii exclus' (VIDEO)

Rareș Bogdan, candidatul care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, a vorbit duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, despre summitul istoric de la Sibiu din 9 mai.

Liberalul a arătat Europa a fost adusă în România cu această ocazie și că liderii europeni fost au extrem de plăcut impresionați de simpatia cu care au fost întâmpinați de românila Sibiu.

„Oficialii europeni au fost șocați de simpatia oamenilor din Sibiu. Declarația comună din Piața Mare a pus România într-un loc în care ea este: în Europa. Și m-am bucurat să văd a doua zi, am văzut monitorizarea de presă, că nu a existat ziar din întreaga lume (…) care să nu intre pe prima pagină cu România. Asta înseamnă o Românie pe care noi o iubim, pe care noi o promovăm, pe care președintele Klaus Iohannis o promovează și am văzut asta în aprecierile europenilor. (…) Nu e ușor să vezi în ochii lor, în vorbelelor, atât de multă apreciere”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta a vorbit și despre fotografia în care a fost surprins alături de Angela Merkel, pentru care a fost criticat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a spus că liberalul are „o poziție umilă” față de cancelarul german.

„Am o poziție de respect în fața unuia din cei mai importanți politicieni din lume. (…)Pentru astfel de fotografii cei de la PSD plăteau probabil, cum au plătit pe sub masă pentru fotografia cu Donald Trump, sute de mii de dolari. (…) Pentru o astfel de imagine și o astfel de întâlnire cu doamna Merkel eu sunt convins că cei din PSD ar fi dat orice. La mine a fost o chestiune de normalitate. (…) Ce trebuia să fac cu doamna Merkel, să îi întorc spatele, să nu îi întind mâna?”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Liberalul a mai punctat și faptul că la Sibiu s-au aflat 7 premieri socialiști din UE care nu i-au primit pe social-democrații români.

„În momentul în care intri într-o casă (în UE, n.r.) trebuie să respecți regulile. Cei din PSD încearcă să strice regulile europene: să pună manele, să îl pună pe Guță să cânte în casă.(…) E rușinos ca familia socialistă să se întâlnească la tine acasă și tu să fii exclus”, a mai arătat Rareș Bogdan, precizând că poporul român în proporție de 92% este „profund încântat” de Uniunea Europeană.

El a mai subliniat faptul că bătălia electorală pe Moldova e vitală în aceste alegeri.

„Trebuie să le fie frică (social-democraților, n.r.) pentru că Moldova se ridică.(…) Clar că Moldova nu îi mai vrea. Singurul partid care poate câștiga alegerile e PNL, singura condiție e să nu îi dezamăgim pe români. Ce se întâmplă azi cu PSD trebuie să fie o lecție pentru toți cei care vor guverna România.(…) Cum e posibil să nu avem în atâția ani să nu avem o autostradă care să lege Muntenia de Moldova?”, a mai afirmat liberalul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`