Operațiune de salvare în munți: 24 de copii, blocaţi în zona cascadei Duruitoarea

Operațiune de salvare în munți: 24 de copii, blocaţi în zona cascadei Duruitoarea
Foto: facebook.com/romania.salvamont/

Un grup de copii a rămas blocat, duminică în apropierea cascadei Duruitoarea din județul Neamț după ce nu au mai putut traversa o zonă în care un torent a intersectat o potecă. Cei 24 de copii, însoțiți de profesori, au fost scoși din zonă, în siguranță, de salvamontiști, informează Agerpres.

„Acţiunea de recuperare a grupului de copii s-a finalizat cu succes (…), grupul fiind însoţit de echipajul salvamont până în Staţiunea Durau. Cei 24 de copii din Vaslui şi cadrele didactice au urcat pe un traseu în Masivul Ceahlău (zona Cascada Duruitoarea) şi au coborât pe altul. În jurul altitudinii de 1.100 m s-au blocat la traversarea unui torent şi au luat decizia corectă să solicite asistenţă Salvamont. Au fost scoşi din zonă şi conduşi pe o rută nemarcată, dar mult mai sigură până în staţiunea Durău. Nu au existat cazuri de accidentare sau persoane care să necesite acordarea primului ajutor”, au transmis reprezentanții Salvamont România.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul