Tensiuni între deputați în ședința Comisiei Juridice în care au fost audiați candidații pentru CCR. Liberalii au acuzat că li se cenzurează întrebările. Halici (PSD): „E tendenţioasă întrebarea, înţeleg şi scopul prea vădit” (VIDEO)

Tensiuni între deputați în ședința Comisiei Juridice în care au fost audiați candidații pentru CCR. Liberalii au acuzat că li se cenzurează întrebările. Halici (PSD): E tendenţioasă întrebarea, înţeleg şi scopul prea vădit (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ședință tensionată în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, acolo unde au fost audiați candidații pentru funcțiile de jucedători de la Curtea Constituțională. Aleșii PNL și USR au avut un schimb de replici cu preşedintele comisiei, social-democratul Nicuşor Halici.

Pe de o parte, reprezentanții Opoziției au acuzat că nu sunt lăsați să adreseze întrebări, în timp ce reprezentanții puterii i-au acuzat că întrebările acestora sunt ”tendențioase”, informează Agerpres.

„Aş vrea să îl întreb pe dl Stan (Gheorghe Stan, şeful Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, propus de PSD – n.r.) cum vede raporturile dintre titlul din Constituţie consacrat integrării euroatlantice, jurisprudenţa Curţii Constituţionale care recent s-a aplecat asupra MCV cuprins într-o decizie a Comisiei Europene şi Tratatul de la Lisabona”, a a declarat deputatul liberal Cătălin Predoiu.

Șeful Comisiei, Nicuşor Halici a replicat: „Dacă facem audiere şi facem audiere aşa cum ar trebui, nu facem nici lucrări de licenţă, nici examene de admitere în vreo instituţie. Întrebarea dvs reprezintă o tehnicitate prea complexă”.

În replică, Predoiu a acuzat că i se cenzurează întrebarea.

„E tendenţioasă întrebarea, înţeleg şi scopul prea vădit”, a susţinut Halici.

De asemenea, deputatul PNL Florin Roman l-a întrebat pe Gheorghe Stan dacă ştie câte articole are Constituţia României. Candidatul propus de PSD a refuzat însă să răspundă, moment în care Nicușor Halici a reacționat: „E batjocoritoare din punctul meu de vedere întrebarea asta, o ducem într-o zonă mult prea jos pentru o Comisie juridică. Am spus întrebări care au legătură cu audierea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`