Președintele a promulgat legea care prevede că indemnizația pentru creșterea celui de-al doilea copil nu poate să scadă

Președintele a promulgat legea care prevede că indemnizația pentru creșterea celui de-al doilea copil nu poate să scadă
Foto: Captură B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind recuperarea debitelor reprezentând indemnizație pentru creșterea copilului, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Actul normativ prevede faptul că, în cazul mamelor care nasc un alt copil în 12 luni de la încheierea concediului maternal, indemnizația nu va putea să fie mai mică decât cea primită pentru copilul născut anterior.

”În situaţia în care persoana care a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, naşte unul sau mai mulţi copii sau se află într-o nouă situaţie dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creşterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizaţiei conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizaţiei primit anterior naşterii celui din urmă copil, se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului primită pentru copilul anterior”, se arată în noul articol cuprins în actul normativ, potrivit HotNews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`