Primăria Sectorului 4, investiții în Educație: Colegiul ”Dinu Lipatti”, renovat din temelii. Daniel Băluță: O școală cu prestigiu merită tot efortul de care comunitatea este capabilă (VIDEO)

Primăria Sectorului 4, investiții în Educație: Colegiul ''Dinu Lipatti'', renovat din temelii. Daniel Băluță: O școală cu prestigiu merită tot efortul de care comunitatea este capabilă (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, primul liceu de muzică înființat în România, a primit cel mai frumos cadou, la aniversarea a 70 de ani de existență: o sală de festivități complet nouă, o curte proaspăt asfaltată, o clădire complet igienizată. Banii au venit de la Primăria Sectorului 4, iar investiţia s-a ridicat la aproape 160 de mii de euro, informează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Derulate pe parcursul a doar trei săptămâni, lucrările au schimbat total interiorul celor mai frecventate spații ale liceului de muzică Dinu Lipatti. 740 de mii de lei a dat Primăria Sectorului 4 pentru renovarea clădirii. Bani din care au fost reparaţi pereţii, renovate grupurile sanitare, scările de acces, a fost asfaltată curtea liceului şi a fost shimbată total sala de festivităţi, care este acum demnă de orice liceu european.

”Partenerul nostru de încredere este Primăria Sectorului 4, care a înțeles deficiențele stringente ce trebuiau remediate. A fost cel mai frumos cadou pe care aceasta unitate a putut să-l primească din partea Primăriei Sectorului 4, căreia îi mulțumim grozav de mult”, a declarat Venera Babeș, directorul Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”.
Mai mult, Primăria Sectorului 4 a dat încă 50 de mii de lei pentru organizarea și desfășurarea etapei naţionale a Olimpiadei de interpretare vocală, instrumentală și studii teoretice muzicale.

”Investițiile în infrastructura școlară sunt o prioritate pentru Sectorul 4. O școală cu prestigiul Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” merită tot efortul de care comunitatea este capabilă, astfel încât elevii și profesorii care ne aduc atâtea bucurii să aibă acces la condiții de studiu decente în care să performeze. Acum au sala de spectacole modernizată, clase igienizate, mai multe instrumente noi și curtea proaspăt asfaltată. Evident, vom continua să susținem financiar grupurile de copii care participă, din partea unității de învățământ și implicit din partea noastră, a Sectorului 4, la evenimente de prestigiu, atât în țară, cât și în străinătate”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Nu este prima oară, când Primăria Sectorului 4 se implică în susţinerea elevilor de la Dinu Lipatti. La finalul anului trecut, 30 de tineri muzicieni, elevi ai Colegiului, au susținut pe scena Filarmonicii de Stat din Republica Belarus un concert extraordinar, dedicat Centenarului Marii Uniri, iar evenimentul a fost inițiat și organizat de Ambasada României din Belarus cu sprijinul Primăriei. Iar în 2016, Primaria Sectorului 4 a oferit Colegiului de Arte suma de 60.000 de euro pentru achiziționarea pianului din sala de festivităţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`