Ministrul Muncii, despre greva angajaților de la Electrolux: Am reușit să implementăm trei directive și un regulament, la nivel de UE, care se referă la condiții mai bune de muncă (VIDEO)

Ministrul Muncii, despre greva angajaților de la Electrolux: Am reușit să implementăm trei directive și un regulament, la nivel de UE, care se referă la condiții mai bune de muncă (VIDEO)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, marți, în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, despre greva angajaților de la Electrolux din Satu Mare, care a intrat deja în a opta săptămână. Angajații companiei suedeze cer o creştere salarială de 2 lei în plus pe oră.

Ministrul a precizat că instituția pe care o conduce și-a asumat trei directive și un regulament la nivel european care se referă la condițiile mai bune de muncă.

”Am fost la ei acolo. Am reușit după cinci ore de discuții, în acea zi, două ore cu sindicatele, în primă fază, trei ore, ulterior, cu patronatele, apoi cu oamenii din stradă, (…) am reușit să-i pun cumva la masă în acea zi.

Cei putem face noi ca guvern este să implementăm în Comisia de muncă Legea dialogului social. Această lege nu va mai permite astfel de derapaje. Vrem să dăm o oarecare greutate mișcării sindicale și să facem ca dialogul social să fie într-adevăr dialog social.

În marja președinției Consiliului UE, ceea ce am vrut să ne asumăm la Ministerul Muncii pentru cetățeni sunt trei directive și un regulament pe care noi deja le-am implementat la nivel de UE. Am reușit, prin negocieri cu toate statele membre, să implementăm aceste directive și regulamente care se referă în special la condiții mai bune de muncă, la transparentizarea condițiilor de lucru. Am încheiat deja negocierile pe aceste capitole. (…)

Avem patru directive pe care le-am implementat sub președinția noastră, directive care se referă și la condițiile de muncă și la transparentizarea condițiilor de muncă, de la salarizare, până la echipament de lucru. Aceste directive vor trebui să fie implementare în toate statele membre UE. Noi ne-am trasat ca țintă la Ministerul Muncii în cadrul președinției Consiliului UE, acele măsuri care pot apăra românii, atât în țara noastră, cât și în statele membre”, a explicat ministrul Muncii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`