CEDO a respins plângerea lui Alexander Adamescu: Mandatul de arestare în lipsă rămâne valabil. Argumentele magistraților

CEDO a respins plângerea lui Alexander Adamescu: Mandatul de arestare în lipsă rămâne valabil. Argumentele magistraților

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins plângerea formulată de Alexander Adamescu împotriva mandatului de arestare în lipsă emis pe numele său de autoritățile române, în martie 2016, informează G4Media.

Aflat la Londra, Adamescu Jr. se luptă în instanță să nu fie extrădat în România. În plângerea către CEDO, el a susținut că mandatul de arestare a fost emis de o ”manieră discreționară”, fără a exista probe. În plus, a mai argumentat el, nu erau motive să se ceară arestarea lui după 2 ani de la deschiderea anchetei.

Alexander Adamescu a mai acuzat că nu i s-a dat suficient timp pentru a-și pregăti apărarea și că autoritățile române au comis abuzuri împotriva familiei sale, cu scopul de a elimina companiile lor de pe piață.

CEDO a respins în unanimitate plângerea sa. Magistrații au concluzionat că scopul mandatului de arestare a fost acela de a-l aduce pe Adamescu în fața unei instanțe și că reclamantul nu a dovedit ”dincolo de orice dubiu rezonabil” că mandatul de arestare a fost emis ca să fie eliminat de pe piață. Aceștia mai precizează că procurorii români au prezentat dovezi care să susțină acuzațiile de mită și fraudă.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Adamescu Jr. că l-ar fi ajutat pe tatăl lui să mituiască mai mulţi judecători de la Tribunalul Bucureşti, astfel încât companiile familiei să intre şi să fie menţinute în insolvenţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`