Augustin Zegrean, despre deciziile privind dosarul lui Dragnea: „Pare a fi un joc de-a şoarecele şi pisica între Curtea Constituţională şi Înalta Curte”

Augustin Zegrean, despre deciziile privind dosarul lui Dragnea: Pare a fi un joc de-a şoarecele şi pisica între Curtea Constituţională şi Înalta Curte
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Constituţională a amânat vineri pentru a treia oară decizia privind sesizarea lui Florin Iordache pe completurile specializate pe corupţie, decizie care dacă este în favoarea sesizării atunci ar fi reluat dosarul de la început.

Coincidenţă sau nu, decizia a fost amânată pentru 20 mai, fix ziua în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit ultimul termen din dosarul lui Dragnea. Acest lucru este criticat de către fostul preşedinte CCR Augustin Zegrean, care numeşte această coincidenţă drept un joc de-a şoarecele şi pisica.

„Pare a fi un joc de-a şoarecele şi pisica între Curtea Constituţională şi Înalta Curte, pentru că data trecută Înalta Curte a amânat pe 20 mai ţinând cont de faptul că avea azi CCR termen şi până în 20 mai era obligată Curtea să motiveze decizia dacă se pronunţa astăzi. Deci în 20 mai ar fi ştiut Înalta Curte că avea decizia definitivă, iar acum CCR pare că modelul lor şi au dat aceeaşi zi. Pare un joc şi este păcat că instituţii atât de importante ale statului fac astfel de jocuri”, a declarat Augustin Zegrean pentru B1TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De altfel, motivele invocate de Florin Iordache au fost folosite şi de avocaţii lui Liviu Dragnea pentru a invoca o nulitate absolută, spunând că sentința din prima instanţă a fost pronunțată de un complet penal obișnuit, ci nu de un complet specializat pentru judecarea cauzelor de corupție, așa cum prevede Legea 78/2000.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`