Anchetă în Buzău după ce un urs a fost batjocorit de cei care l-au omorât: Imaginile arată cum ursul este strâns de gât cu sfori şi stropit cu bere (VIDEO)

Anchetă în Buzău după ce un urs a fost batjocorit de cei care l-au omorât: Imaginile arată cum ursul este strâns de gât cu sfori şi stropit cu bere (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Imaginea revoltătoare filmate în Buzău! Un urs care a fost împuşcat legal pe baza unui aviz a fost apoi batjocurit de participanţii la uciderea sa. Mai exact, cei care l-au capturat, printre care s-a aflat și primarul comunei Colţi, Pavel Rădulescu, au târât ursul, l-au strâns de gât cu sfori şi l-au stropit cu bere, iar apoi s-au lăudat cu imaginile umilitoare pe reţelele de socializare.

″Şi acum pomana porcului, hai să trăim. A mâncat destul, acum îi dăm de băut”, spune unul dintre cei care au ucis animalul, pe o înregistrare apărută în spațiul public.

Acestea au ajuns şi în atenţia ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, care a anunţat demarea unei anchete pentru a se stabili cu exactitate modul în care animalul a fost ucis.

”Este inadmisibil!!!La prima oră a dimineţii, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenţia organelor de cercetare penală! Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenţia şi Garda judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile. Le garantez vinovaţilor că vor plăti scump!”, a scris Graţiela Gavrilescu, pe Facebook.

Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului a reacţionat, la rândul ei, şi a numit acest imagini drept o dovadă de „barbarie” şi ”cruzime”. Aceştia au criticat şi decizia Ministerului Mediu de a emite aviz pentru uciderea animalului.

Avizul a fost emis după ce localnicii din satele de munte ale judeţului Buzău s-au plâns la minister că ursul le atacă gospodăriile şi le omoară păsările şi oile.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`