Trump, după ce a aflat că Muller a fost desemnat procuror special: ”I’m fucked!”

Trump, după ce a aflat că Muller a fost desemnat procuror special: ''I'm fucked!''
Sursă foto: hepta.ro

Raportul procurorului special Robert Mueller a dezvăluit că preşedintele american Donald Trump a avut o criză de nervi când a aflat că tocmai Muller va investiga presupusele legături ale staff-ului său de campanie cu Moscova.

Mueller a informat că Trump a fost tulburat de numirea sa, susţinând că acest lucru înseamnă ”sfârşitul mandatului său”. ”Sunt terminat!” (”I’m fucked!”), ar mai fi spus liderul de la Casa Albă.

Documentul mai arată că Trump ar fi încercat să forţeze înlăturarea din funcţie a lui Mueller pentru a-l opri din a investiga o posibilă obstrucţionare a justiţiei de către preşedinte, notează Quartz.

În raport se arată că, în iunie 2017, Trump i-a ordonat consilierului de la Casa Albă, Don McGahn, să îl sune pe procurorul general în exerciţiu şi să îi transmită că Mueller trebuie dat afară, pentru că se află într-un conflict de interese. McGahn a spus că mai degrabă şi-ar da demisia decât să declanşeze un astfel de scandal.

Totuşi, Mueller a concluzionat că nu poate determina concret că Trump a obstrucţionat justiţia.

”Investigaţia a descoperit mai multe legături între oficiali ai echipei de campanie a lui Trump şi persoane conectate la guvernul rus. Aceste legături includ şi oferte de ajutor în campanie. În unele situaţii, echipa de campanie a fost receptivă la oferte, în timp ce în altele oficialii s-au retras. În final, investigaţia nu a stabilit că a existat coordonare cu guvernul rus”, se mai arată în raport.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`