Reacţia lui Hillary Clinton şi a lui Donald Trump la arestarea lui Julian Assange. ‘Nu ştiu NIMIC despre WikiLeaks’

Reacţia lui Hillary Clinton şi a lui Donald Trump la arestarea lui Julian Assange. 'Nu ştiu NIMIC despre WikiLeaks'
Sursă foto: hepta.ro

După ce, în urmă cu aproximativ doi ani, îşi declară admiraţia pentru WikiLeaks şi pentru Julian Assange, în 2019 Donald Trump pretinde că nu ştie nimic despre acest subiect, relatează CNN.

„Nu am o opinie anume. Nu ştiu nimic despre WikiLeaks. Nu mă interesează şi ştiu doar că e ceva legat de Julian Assange. Am văzut ce s-a întâmplat cu Assange”, a declarat Donald Trump, în timpul unei vizite în Coreea de Sud.

Declaraţiile preşedintelui american au venit după ce, în 2016 îşi declară admiraţia pentru WikiLeaks şi pentru Julian Assange. Asta după ce platforma publicase detalii ale celor 30.000 de e-mailuri ale oponentei lui, Hillary Clinton.

Iar în timpul unui miting din 2016, Donald Trump spusese: „WikiLeaks, iubesc WikiLeaks”.

Ce a spus Hillary Clinton

„Cred că e destul de clar ca sentinţă care i-a fost dată nu vizează pedepsirea jurnalismului, ci vizează asistarea spargerii unui computer militar pentru a fura informaţii de la guvernul Statelor Unite, şi uite, voi aştept să văd ce se întâmplă cu acuzaţiile şi cum evoluează lucruriile”, a decarat Hillary Clinton, una dintre persoanele direct afectate de acţiunile lui Julian Assange.

Hillary Clinton se afla la conducerea Departamentului de Stat la dată în care Julian Assange ar fi comis presupusele infracţiuni de care este acuzat.

„Concluzia este că trebuie să răspundă pentru ce a făcut (…) Şi cred că este şi un pic ironic că el ar putea fi singurul străin pe care această administraţie (a lui DOnald Trump – n.r.) o primeşte cu braţele deschise în Statele Unite”, a adăugat Hillary Clinton.

Foto: Hillary Clinton, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite în perioada 1993-2001 și fost Secretar al Departamentului de Stat (sursă foto: Facebook / Hillary Clinton)

Joi, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat de către autorităţile britanice după ce a stat mai bine de şapte ani în ambasada statului Ecuador din Londra.

În 2017 el fusese pus sub acuzare de o instanţă din Statele Unite pentru complicitate la spargerea sistemului informatic al Departamentului american al Apărării, cu scopul obţinerii de informaţii secrete. Operaţiunea având loc în anul 2010.

El a fost, de asemenea, găsit vinovat de autorităţile britanice de încălcarea termenilor de eliberare condiţionată.

Potrivit CNN, Statele Unite ar fi început deja demersurile pentru extrădarea lui.

Foto: Momentul arestării lui Julian Assange (în dreapta) (sursă foto: Twitter)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`