Toader s-a sucit: Cum s-a contrazis singur pe tema Ordonanțelor de Urgență, într-un interval de doar câteva zile (VIDEO, FOTO)

Toader s-a sucit: Cum s-a contrazis singur pe tema Ordonanțelor de Urgență, într-un interval de doar câteva zile (VIDEO, FOTO)
Foto: Inquam Photos

UPDATE: După numeroase ”simple precizări” făcute de-a lungul timpului, Tudorel Toader revine de data aceasta cu o ”simplă clarificare”. Ministrul insistă că afirmația sa recentă este una cu caracter general despre Ordonanțele de Urgență, așa că nu-și contrazice propriile declarații din 2 aprilie. Rămâne un mister, însă, motivul care a stat în spatele simplei sale precizări de sâmbătă, referitoare la condițiile în care Guvernul adoptă OUG-urile. Cu atât mai mult cu cât seria sa de precizări și clarificări de pe Facebook vine după critici dure ale șefului PSD la adresa lui.

ȘTIRE INIȚIALĂ: O Ordonanță de Urgență nu poate fi adoptată în lipsa unei urgențe, susține Tudorel Toader, într-o postare publicată sâmbătă pe Facebook. Pe 2 aprilie, însă, întrebat dacă se justifică urgența în adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pe Codurile penale, Ministrul Justiției a răspuns un ”da” hotărât”. Cum Liviu Dragnea tocmai ce i-a reproșat că nu a dat OUG-urile pe Codurile penale, postarea de pe Facebook pare a fi modul lui Toader de a justifica de ce nu s-a întâmplat acest lucru.

Tudorel Toader, pe 2 aprilie, întrebat dacă se justifică urgența în adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pe Codurile penale: ”vă dau un răspuns care nu vă ajută la nimic. Da, pentru că sunt multe decizii ale CCR din anii anteriori care nu au fost transpuse în Codul penal. Avem directive europene care trebuiesc transpuse în Codul penal: confiscarea extinsă sau consolidarea prezumției de nevinovăție”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tudorel Toader, pe 6 aprilie: ”O simpla precizare ! In lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta ! PS: aceasta postare va fi stearsa dupa o ora !”.

Între cele două luări de poziții, relevantă este ieșirea lui Liviu Dragnea pe această temă. Într-o declarație dură la adresa ministrului, șeful PSD a susținut că Tudorel Toader a lansat intenționat în spațiul public ideea că pregătește mai multe ordonanțe, tocmai pentru ca oamenii să discute despre acestea, în loc să vorbească despre problemele reale ale României.

”Toader să înțeleagă că nu mai poate așa, să înceteze cu această atitudine! Colegii mei spun că intenția lui a fost din ianuarie să lanseze aceste subiecte, să se discute nu despre ce are de făcut România reală, ci despre asta. Tot a anunțat OUG-uri care, de fapt, nu s-au dat. Cer Guvernului să înceteze această discuție nesfârșită. Dăncilă trebuie să ia o decizie în privința lui Toader. A fost greșeala PSD că i-a crezut pe unii care au spus că vor da aceste OUG”, a tunat Liviu Dragnea, pe 5 aprilie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`