Autoritatea de Reformă Feroviară anunță că ar putea cumpăra ZECI de trenuri noi. Despre ce costuri este vorba

Autoritatea de Reformă Feroviară anunță că ar putea cumpăra ZECI de trenuri noi. Despre ce costuri este vorba
Sursă foto: Facebook / CFR Călători

Autoritatea de Reformă Feroviară a anunţat demararea procedurilor de achiziţionare a unui număr de 80 de trenuri electrice pentru călători, se aratăîntr-un comunicat al instituţiei, de miercuri.

Trenurile ar putea fi achiziţionate pentru suma de 1.707.125.000 lei, fără TVA (la valoarea actuală a leului), iar în preţ ar fi inclusă şi mentenanţa pe timp de 30 ani, instruirea personalului, operarea trenurilor, transportul, asigurarea, punerea în funcţiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie de 3 ani.

„Astfel, în contractul de achiziţii vor fi prevăzute două clauze de revizuire: posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 15 ani şi posibilitatea dublării cantităţilor achiziționate, de la 40 la 80 de rame electrice. Suplimentarea prin dublare a cantităţilor şi serviciilor achiziţionate va putea fi făcută fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unui act adiţional”,se arată în comunicat.

„Ramele achiziţionate vor fi distribuite tuturor operatorilor feroviari de călători pe baza contractelor de servicii publice care urmează a fi elaborate în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 1370/2007, modificat prin Regulamentul 2338/2016”, a adăugatAutoritatea de Reformă Feroviară.

Procedura de atribuire a trenurilor este sub formă de licitaţie deschisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`