Pedepse cu executare solicitate de DNA în cazul schimbului de terenuri dintre Becali și MApN

Pedepse cu executare solicitate de DNA în cazul schimbului de terenuri dintre Becali și MApN
Foto: ziarulring.ro

DNA a solicitat luni, în fața Curții Supreme, aplicare de pedepse cu executare pentru George Becali, Dumitru Cioflină, Victor şi Ioana Babiuc, în cazul schimbului de terenuri între afacerist și MApN.

Totodată, potrivit Mediafax, procurorul a solicitat plata solidară a peste 800.000 de dolari. În pledoaria finală, s-a subliniat că toate probele de la dosarul cauzei dovedesc vinovăţia inculpaților.

Procurorul DNA nu a specificat numărul anilor de închisoare pe care ar trebui să îl primească fiecare inculpat. În schimb, s-a cerut confiscarea unei sume de 21.000 de dolari de la Gigi Becali, reprezentând contravaloarea unei suprafeţe de 1,7 hectare dintr-un teren pe care omul de afaceri nu l-a mai dat Armatei la primul schimb făcut cu această instituţie.

Totodată, procurorul DNA a cerut confiscarea sumei de 3.000 de euro de la Babiuc.

Instanța se va pronunța luni în cadrul dosarului Becali, Cioflină, Babiuc.

George Becali este judecat pentru fapte de corupţie, alături de fostul ministru Victor Babiuc, de fiica acestuia, Ioana Babiuc, şi de Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi fost şef al Marelui Stat Major General, acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu un schimb de terenuri între Becali şi MApN care a avut loc în urmă cu peste zece ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`