Colegiul Medicilor, concluzie în cazul copilului mort la Sanador: Medicii au greşit

Colegiul Medicilor, concluzie în cazul copilului mort la Sanador: Medicii au greşit
Foto: Facebook

Medicii au greșit în cazul copilului de un an și zece luni care s-a stins din viață la spitalul Sanador din Capitală, în luna octombrie a anului trecut, potrivit concluziei date de Colegiul Medicilor.

Reamintim că, băiețelul a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit.

Părinții au reclamat atunci o serie de nereguli și, după operație, medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava.

În caz, Colegiul Medicilor a precizat că decesul putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copil erau mai atenți.

Potrivit acestuia, monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă.

De asemenea, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a medicului de gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică, scrie digi24.ro.

Colegiul Medicilor mai menționează că toate aceste fapte duc la o abatere de la buna practică medicală.

Medicii au primit însă doar un vot de blam, iar părinții pot contesta acest răspuns în 15 zile din momentul în care l-au primit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`