Fostul director al CNADNR Dorin Debucean și adjuncta sa, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul director al CNADNR Dorin Debucean și adjuncta sa, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu
Foto: finantistii.ro

Fostul director al companiei naţionale de drumuri (CNADNR), Dorin Debucean, dar şi adjuncta sa, Alina Istrate, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals, pentru că ar fi vândut un teren la un preţ mult sub cel al  pieţei şi ar fi făcut mai multe plăţi ilegale catre o societate din Budapesta.  

Procurorii spun că, în 2008, Dorin Debucean a vândut un teren de 38.000 metri pătraţi din Oradea, aflat în patrimoniul CNADNR, dar şi mai multe construcţii din Cluj-Napoca şi Feleac, totul pentru puţin peste un milion de euro.

Valoarea de piaţă reală a imobilelor era însă de aproape 2 milioane şi jumătate de euro. În acelaşi timp, anchetatorii susţin că vânzarea s-a încheiat fără acordul adunării generale a acţionarilor şi mandatul special al Ministerului Transporturilor. Pentru a aproba vânzarea, Debucean ar fi falsificat hotărârea şedinţei consiliului de administraţie. Mâna dreaptă a fostului director a fost adjuncta sa de la acea vreme, Alina Istrate, care a redactat caietul de sarcini, fără a avea atribuţii în acest sens.

Debucean mai este acuzat că, între 2007 şi 2008, a virat bani în conturile unei firme din Budapsta, cu care făcuse afaceri avantajoase în trecut. Procurorii au pus deja sechestru pe bunurile celor doi inculpaţi pentur a recupera prejudiciul de peste 3 milioane de euro. Dosarul este judecat de magistraţii de la Curtea de Apel din Oradea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`