Donald Trump, dispus la noi DISCUȚII cu Kim Jong-un în ciuda unor informaţii INCRIMINATORII la adresa acestuia

Donald Trump, dispus la noi DISCUȚII cu Kim Jong-un în ciuda unor informaţii INCRIMINATORII la adresa acestuia
Sursă foto: Twitter / Donald Trump

Preşedintele Donald Trump este deschis unei a treia întâlniri cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, însă va trebui să treacă ceva timp înainte ca acest lucru să se întâmple, a declarat John Bolton, consilierul lui Donald Trump pe probleme de securitate naţională, citat de Japan Times.

„A spus (Donald Trump – n.r.) că este deschis unui al treilea summit, dar nu a fost programat niciunul, şi că ceva timp va trebui să treacă. Dar el este gata să discute din nou pentru că chiar crede că posibilităţile Coreei de Nord, de a căror existenţă încearcă să-l convingă pe Kim Jong-un în situaţia în care s-ar denucleariza, sunt cu adevărat spectaculoase”, a declarat John Bolton, într-un interviu acord postului american de televiziune ABC.

John Bolton a adăugat faptul că Statele Unite nu îşi face iluzii cu privire la capabilităţile (nucleare – n.r.) Coreei de Nord, însă că Donald Trump este încrezător în relaţia persoanala pe care o are cu Kim Jong-un.

Afirmaţiilor consilierului american vin la doar câteva zile după ce atât serviciile de informaţii sud-coreene, cât şi două think tank-uri americane au avertizat cu privire la faptul că, de fapt, Coreea de Nord şi-ar reconstrui centrul de lansare a rachetelor Sohae, din vestul Coreei de Nord.

De asemenea, declaraţiile vin la mai puţin de două săptămâni de la decizia Statelor Unite şi Coreei de Sud de a-şi anula toate exerciţiile militare comune.

În conferinţă de presă de pe 28 februarie, ce a urmat celei de a doua întâlniri cu Kim Jong-un, Donald Trump lăsase într-o incertitudine totală o nouă întâlnire cu liderul nord-coreean.

Tot pe 28 februarie, Donald Trump spusese că: „Îmi doresc să ridic sancţiunile impuse Coreei de Nord atât de mult”.

„În principiu, au vrut ridicarea în totalitate a sancțiunilor, şi noi nu putem face asta. Nu am cedat nimic. (…) Au un potenţial imens, este incredibil. (…) Vrea să se denuclearizeze, doar că vrea să facă asta în zone care sunt mai puţin importante de cele pe care le dorim noi”, a mai declarat la acea dată preşedintele american.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`