Suedia așteaptă explicații după ce un avion de luptă rus a efectuat manevre provocatoare

Suedia așteaptă explicații după ce un avion de luptă rus a efectuat manevre provocatoare

Ministerul suedez de Externe vrea să-l convoace, luni, pe ambasadorul Rusiei la Stockholm, pentru a da explicații, după ce un avion de luptă rus s-a apropiat, săptămâna aceasta, la aproximativ 20 de metri de un avion suedez de recunoaştere, în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Baltice, relatează The Associated Press, citată de News.ro, potrivit digi24.ro.

Stockholmul calificat incidentul de marți drept unul „grav”, afirmă Diana Qudhaib, o purtătoare de cuvânt din cadrul MAE suedez. Oficialul a denunțat că un avion rus de tip Suhoi-27 (Su-27) a acţionat „nepotrivit şi neprofesionist, punând în pericol securitatea zborului” suedez.

Manevrele periculoase au fost efectuate atunci când un avion suedez de tip Gulfstream desfășura o misiune de supraveghere de rutină în momentul în care avionul rus s-a apropiat de el. Armata suedeză a publicat o imagine din timpul incidentului.

Ba mai mult, incidentul vine în contextul în care, în luna ianuarie, un avion rus de recunoaștere și două avioane de tip Su-27 au pătruns pentru o scurtă perioadă de timp spațiul aerian suedez.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`