Descoperirea UNICĂ făcută de un astronom AMATOR și apreciată de NASA

Descoperirea UNICĂ făcută de un astronom AMATOR și apreciată de NASA
Foto: Reprezentarea artistică a piticei albe (sursă: NASA)

Un astronom amator din Germania a făcut o descoperire unică la o distanţă foarte mică de Pământ (în termeni astronomici), capabilă să ne ajute să înţelegem cum ar putea evolua propriul nostru sistem solar în viitorul foarte îndepărtat, anunţă NASA.

Astfel, astronomul a descoperit o pitică albă la o distanţă de doar 145 de ani lumină – o distanţă foarte mică în termeni astronomici –, care nu este mai mare decât Pământul, are o temperatură de doar 5.800 de grade Celsius şio vechime de aproximativ trei miliarde de ani. În plus, este înconjurată de un număr neobişnuit de mare de inele compuse din praf stelar.

Pitica albă fiind o stea lipsită de fuziune nucleară şi care deja şi-a împrăştiat în spaţiu straturile exterioare. Este, de asemenea, şi soarta pe care comunitatea ştiinţifică considera că o va avea propria noastră stea în câteva miliarde de ani.

„Aceasta pitică albă este atât de veche, încât orice proces care îi alimentează inelele cu materie operează pe o durată de câteva miliarde de ani”,a precizat John Debes, astronom la Institutul Ştiinţific al Telescopului Spaţial din Baltimore.

„Majoritatea modelelor concepute de cercetători explică inele în jurul piticelor albe care funcţionează foarte bine până la aproximativ 100 de milioane de ani, astfel că această stea contrazice presupunerile noastre cu privire la modul în care sistemele planetare evoluează”, a adăugat astronomul american.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale