Meteorologii vin cu vești teribile. Sfârșitul de săptămână se anunță unul crunt din punct de vedere meteorologic: un val de aer polar venit dinspre Rusia va pune stăpânire pe România.
S-A TERMINAT! SMILEY S-A ÎNCURCAT CU RAMONA! ADIO GINA PISTOL! POZE INCENDIARE CU NOUA DRAGOSTE
Temparaturile vor scădea dramatic, chiar și până la minus 20 de grade Celsius.
IMAGINI BOMBĂ CU MIHAELA RĂDULESCU ÎN PAT! A FOST PRINSĂ CU AMANTUL TINEREL! ERA GOALĂ PUȘCĂ
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de sâmbătă, 23 februarie, revin ninsorile, viscolul şi gerul.
Cele mai afectate zone vor fi Moldova, Muntenia şi regiunea de munte.
După episodul de iarnă care debutează în noaptea de vineri spre sâmbătă şi care durează până duminică seară, de luni se încălzeşte din nou, cu temperaturi ce vor urca spre 14 grade Celsius. De miercuri, 27 februarie, urmează, însă, o nouă răcire, scrie adevarul.ro.
De joi, 21 februarie, temperaturile, în special cele diurne, vor marca o scădere faţă de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării, unde temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar la munte vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori.
Vineri, 22 februarie, vremea va continua să se răcească, astfel că temperaturile diurne vor deveni apropiate de cele specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi mai coborâte decât acestea. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, apoi aria de nebulozitate şi de precipitaţii se va restrânge treptat către regiunile sudice.
La munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei va predomina ninsoarea, în Banat, Crişana şi Maramureş ploaia şi lapoviţa, iar în restul teritoriului ziua va fi ploaie şi lapoviţă, iar din orele serii treptat vor predomina ninsorile.
Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi va avea viteze mai mari la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea.
Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 9 grade. Noaptea local va fi ger mai ales în nordul şi în centrul ţãrii, iar minimele termice se vor încadra între -12 şi -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade.
Şi în București va continua să se răcească. Temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie ziua, iar seara şi noaptea mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimã de -7…-6 grade.
Sâmbătă, 23 februarie, se face şi mai frig. Vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată, local geroasă dimineaţa şi noaptea mai ales în nordul şi în centrul ţării.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade, iar cele minime se vor încadra între -14 şi -4 grade, mai scăzute în depresiuni spre -20 de grade. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mai reduse faţă de intervalul precedent, îndeosebi în estul, sud-estul ţãrii, precum şi la munte, la altitudini mari, unde zăpada va fi spulberată.
Iată prognoza meteo pe o lună anunțată de ANM:
Săptămâna 18.02.2019 – 25.02.2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.
Săptămâna 25.02.2019 – 04.03.2019
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Precipitaţiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile din sud-vestul teritoriului.
Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.
Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019
Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel specific al perioadei.