Donald Trump, propus la Premiul Nobel pentru Pace de către prim-ministrul Japoniei

Donald Trump, propus la Premiul Nobel pentru Pace de către prim-ministrul Japoniei

Prim-ministrul nipon, Shinzo Abe, nu a negat informaţia cu privire la faptul că l-ar fi propus pe președintele american Donald Trump pentru Premiul Nobel pentru Pace, propunerea fiind făcută către Comitetul Nobel, relatează CNN.

„Nu spun că nu e este aşa”, a declarat premierul nipon.

Din punctul său de vedere, preşedintele Donald Trump merită nominalizarea datorită contribuţiei pe care a avut-o în legătură cu programul nuclear nord-coreean.

„Voi continua săîmi ofer cooperarea preşedintelui Trump pentru a rezolva problema nucleară şi cea legată de rachetele nord-coreene, precum şi problema legată de răpiri, care pentru Japonia este cea mai importantă”, a adăugat Shinzo Abe.

Comentariile premierului nipon au venit după ce un ziar japonez a raportat faptul că Shinzo Abe a făcut recomandarea după ce guvernul american i-a solicitat suportul informal pentru obţinerea premiului ca urmare a summit-ului „istoric” Coreea de Nord-Statele Unite din iunie 2018.

De altfel, premierul nipon nici nu putea să nege informaţia din moment ce însuşi Donald Trump o confirmase.

„Prim-ministrul Abe al Japoniei mi-a dat cea mai frumoasă copie după o scrisoare pe care a trimis-o celor care acordă un lucru numit Premiul Nobel. El a spus: ‘Te-am nominalizat, cu respect, din partea Japoniei. Le-am solicitat să-ţi dea Premiul Nobel'”, s-a lăudat președintele Donald Trump.

Nu este prima dată când numele lui Donald Trump este asociat Premiului Nobel pentru Pace. În 2018, atât preşedintele sud-coreean, cât şi o serie de congresmeni republicani au precizat că ar trebui nominalizat.

Potrivit datelor organizaţiei „Premiul Nobel„, până la 1 februarie 2019, s-au înscris în curs pentru Premiul Nobel pentru Pace un număr de 304 candidat. Este cel mai mare număr înregistrat vreodată.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`