Trump dă vina pe opoziție, pentru că SUA se pregătesc de un nou BLOCAJ! Întâlnire de urgență între cei mai importanți negociatori republicani și democrați

Trump dă vina pe opoziție, pentru că SUA se pregătesc de un nou BLOCAJ! Întâlnire de urgență între cei mai importanți negociatori republicani și democrați

Donald Trump, președintele SUA, a afirmat, luni, că dacă Guvernul federal va intra într-un nou blocaj, vineri, atunci când bugetul parțial de cheltuieli expiră, singurii vinovați sunt democrații, potrivit Reuters.

„Depinde doar de democrați”, a afirmat liderul de la Casa Albă, atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă Guvernul federal va intra sau nu în al doilea blocaj al iernii.

În acest context, cei mai importanți patru negociatori din Congres se vor întâlni, marți, în speranța că vor ajunge la un acord care să-i mulțumească atât pe republicanii președintelui, cât și pe democrații din opoziție, în speranța că angajații din administrația federală nu vor intra într-un nou blocaj, la aproximativ o lună distanță de impasul record prin care au trecut.

Discuțiile vor avea loc la Washington, cu doar câteva ore înainte de vizita pe care președintele Trump o va desfășura în Texas, acolo unde își va promova zidul promis în campanie pentru frontiera cu Mexic.

Acest zid este „mărul discordiei”, în conflictul dintre președinte și opoziție, care a condus la cel mai mare blocaj din istoria SUA, după ce Donald Trump și democrații nu au reușit să ajungă la un consens și să treacă bugetul de cheltuieli prin circuitul legislativ, generând astfel o incapacitate de muncă pentru aproape un milion de angajați americani, pe o perioadă de peste 30 de zile.

Prin urmare, cei mai importanți demnitari de la principalele partide de pe scena americană speră să ajungă la un consens, chiar marți, astfel încât Congresul să aibă timp să adopte legislația necesară, iar Trump să o promulge, până vineri, atunci când „armistițiul” expiră, punând iar în pericol activitatea angajaților din Guvernul federal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`