”După ’89, aveam şansa de a scăpa de comuniştii din politică, dar nu a fost aşa. Fantomele comunismului vor să iasă pe la colţuri”, a susținut Klaus Iohannis, la evenimentul de inaugurare a Spațiului 80east (optzecist) – „Acasă în comunism”, un laborator interactiv de educație civică despre trecutul comunist.
REPEDE CLICK AICI: ELE SUNT ȘTIRISTELE DIN ROMÂNIA CARE AU ÎNNEBUNIT BĂRBAȚII CU DECOLTEUL GENEROS! S-A VĂZUT TOT (POZE NECENZURATE!)
Și tocmai de aceea, a continuat președintele, este important să realizăm că democrația, libertatea, drepturile noastre, nu reprezintă un dat pur și simplu, ci trebuie să luptăm pentru ele zilnic. Și putem face acest lucru exprimându-ne opiniile, manifestând interes față de ce se întâmplă în țară și, de asemenea, mergând la vot. (Detalii AICI)
REPEDE CLICK AICI: IMAGINI DIN TIMPUL PRIMII NOPȚI DE AMOR A ANTONIEI! CU CINE A FĂCUT-O PRIMA DATĂ! (FOTO NECENZURAT)
Întrebat, în cadrul evenimentului, dacă i s-a întâmplat vreodată să vrea să schimbe ceva, dar să nu poată, Iohannis a răspuns: ”Da, se întâmplă și sentimentul se numește frustrare politică, dar nu mă las descurajat”.
REPEDE CLICK AICI: PROFEȚIILE FĂCUTE DE ARSENIE BOCA, ÎN IMAGINI! VEZI POZELE PÂNĂ LA CAPĂT ȘI VEI ÎNȚELEGE CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN ROMÂNIA!
O altă întrebare a fost cum crede că putem scăpa de metehnele comunismului, având în vedere că încă sunt în poziții cheie persoane care au activat politic în acel regim sau care își bazează principiile pe această ideologie. Iar președintele Iohannis a afirmat: ”Răspunsul este extrem de simplu: numai prin educație. Nu există altă cale, putem să o tot învârtim. Ar fi existat, chiar la început, după revoluție, varianta să îi eliminăm pe foștii comuniști din politică, doar că nu am făcut și nu mai sunt chiar așa mulți, dar obiceiurile proaste se pare că multe s-au păstrat. Nu ca să mă disculp, dar ca să înțelegeți că eu, chiar dacă am trăit jumătatea mea de viață în comunism, atunci nu am activat politic. Mult mai târziu am intrat în politică. Deci, sunt oameni care și-au dorit și atunci să facă România mai bună și nu și-au pierdut optimismul nici până în ziua de astăzi”.