Propunerea lui Donald Trump pentru funcţia de ambasador în România, un membru al cluburilor sale private de golf

Propunerea lui Donald Trump pentru funcţia de ambasador în România, un membru al cluburilor sale private de golf

Publicaţia USA Today scoate la iveală detalii inedite despre propunerile lui Donald Trump pentru mai multe funcţii de ambasadori în diverse ţări, printre care şi România.

Adrian Zuckerman, avocat din domeniul imobiliar din New York cu origini româneşti, şi-a înregistrat scorul la golf în clubul lui Trump din Bedminster, New Jersey, un serviciu despre care clubul a spus că este disponibil numai membrilor. Scorurile pe care le-a publicat pe un site public arată că a jucat la club de opt ori în 2017, în zilele când Trump era acolo.

De la preluarea mandatului, Trump a numit cel puţin opt persoane care s-au identificat ca actuali sau foşti membri ai clubului său, în posturi de conducere din administraţia sa. USA Today a identificat cinci dintre cei numiţi la mijlocul lui 2017, provocând critici din partea reprezentanţilor eticii că selecţiile au estompat graniţa dintre îndatoririle sale publice şi interesele sale financiare private.

Pentru a deveni membrul în unul din cluburile lui Trump, doritorii pot ajunge să plătească şi 100.000 de dolari plus mii în alte taxe pe an – deşi sumele variază foarte mult. Banii se îndreaptă către compania privată a lui Trump. Această firmă este deţinută într-un trust în timpul preşedinţiei sale, dar Trump este singurul beneficiar, care are dreptul să retragă bani din ea ori de câte ori vrea.

Adrian Zuckerman a fost nominalizat încă de anul trecut pentru a prelua poziţia de ambasador în România, dar Senatul a încheiat 2018 fără un vot de confirmare. Nominalizarea a fost reînnoită şi pentru acest an.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`