Patru idei pentru a identifica cel mai potrivit credit ipotecar pentru locuință

Patru idei pentru a identifica cel mai potrivit credit ipotecar pentru locuință

Creditul ipotecar pentru locuință este pentru multe dintre familiile din România cea mai bună opțiune atunci când vorbim despre finanțarea achiziției unei case.

Contractarea unui credit cu ipotecă este un demers important pentru orice familie, care ar trebui să analizeze cu atenție bugetul de care dispune, pentru a stabili prețul locuinței pe care dorește să o achiziționeze sau suma lunară pe care o poate aloca ratei bancare.

În același timp, alegerea produsului bancar potrivit și a băncii la care va fi făcut împrumutul este una extrem de importantă și ar trebui să fie rezultatul unei analize atente.

Să vedem însă care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem pentru identificarea creditului potrivit.

1. Ce tip de locuință ne dorim și care este prețul acesteia?

Pentru a decide tipul de locuință achiziționat, este important să faci o analiză inițială cât mai realistă asupra situației personale – atât familiale, cât și financiare.

De câte camere ai nevoie? Se va mări familia în următorii ani și care este spațiul suplimentar necesar? Care sunt veniturile familiei și cât de sigure sunt joburile pe care le aveți?

În timp ce nu vei fi sigur de răspunsul la unele dintre aceste întrebări, este important ca estimarea ta să fie una realistă. Deseori, ne dorim un apartament mai mare, dar posibilitățile noastre sunt limitate. Alteori, putem opta pentru un apartament mai mic, în doar câțiva ani fiind necesar un upgrade costisitor.

Este important așadar să fim realiști și să decidem corect ce tip de locuință ne este necesar, pentru a vedea apoi în ce măsură aceasta se încadrează în bugetul de care dispunem.

2. Care este nivelul ratei pe care familia o poate susține

Uneori, locuința visurilor ne depășește posibilitățile – iar un calcul simplu, utilizând un simulator de credit ipotecar ne va arăta rapid acest lucru. Utilizează așadar calculatoarele de credit ipotecar care se regăsesc pe site-urile băncilor, pentru a determina rata pe care o poți plăti lună de lună pentru casa ta.

Este bine să îți iei și câteva măsuri de siguranță: vorbim de un credit pe care îl vei accesa pentru o perioadă îndelungată (termenul de rambursare a unui credit cu ipoteca pentru casa este în cazul majorității băncilor cuprins între 5 și 30 de ani), timp în care există posibilitatea apariției unor evenimente neprevăzute, care vor necesita un buget pentru a fi depășite.

Ideal ar fi ca înainte de a accesa creditul, să dispui de un fond de rezervă cu care să poți acoperi 3 până la 6 rate lunare sau – și mai bine – care să îți permită să te descurci cel puțin timp de 3 luni, atât cu rata, cât și cu cheltuielile curente. Este intervalul în care îți poți găsi un job, dacă situația neprevăzută despre care vorbim se referă la pierderea acestuia.

3. Ce credite ipotecare există și care este cel mai potrivit

Oferta de credite ipotecare oferite de către bănci este diversă în acest moment și este important să alegi varianta care se potrivește cel mai bine pentru familia ta.

Studiază soluțiile oferite, analizează-le cu atenție pe cele pe care le consideri adecvate din punct de vedere al costurilor – ia mereu în calcul DAE, adică dobânda anuală efectivă, dar și taxele si comisioanele suplimentare – pentru a putea decide care este varianta cea mai potrivită familiei tale.

Băncile au promoții periodice sau oferă anumite avantaje în funcție de diverse situații, așa că este important să studiezi cât mai multe variante, din perspectiva situației tale.

4. Care este avansul pe care trebuie să îl deții

Pentru a accesa un credit ipotecar pentru casă, banca îți va solicita un avans, ce va fi diferit în funcție de tipul de credit ales. E bine să începi să economisești cât mai repede, pentru a dispune de suma respectivă atunci când te hotărăști să accesezi creditul. Vei avea un mare avantaj dacă faci acest lucru: pe lângă sumele care se vor aduna constant, vei ști că familia ta se poate descurca și cu rata, odată ce a putut economisi lunar un procent din venituri.

Dacă suma economisită de tine va fi mai mare decât avansul minim solicitat de bancă, cu atât mai bine. Suma împrumutată va fi mai mică, automat și rata și dobânda pe care o vei plăti în final băncii vor fi mai mici. Spor la economisit, așadar!

Creditul ipotecar pentru locuință Patria Acasă

Creditul ipotecar pentru casă Patria Acasă a fost conceput pentru a fi simplu de accesat și optim din punct de vedere al costurilor. Avansul începe de la 15% din valoarea imobilului achiziționat, creditul putând fiutilizat pentru finanțarea achiziției de imobile noi sau vechi cu valoare între minim 5.000 euro șimaxim250.000 de euro (sau echivalent în lei).

Poți solicita creditul ipotecar Patria Acasă începând cu vârsta de 21 de ani, vârsta maximă fiind de 65 de ani – respectiv 70 de ani în cazul în care ai o asigurare de viață.

Venitul minim acceptat pentru acest tip de credit este de 1.500 de lei. In categoria veniturilor sunt recunoscute salariile, pensiile, veniturile din profesii liberale, ale navigatorilor, din cesiunea drepturilor de autor sau contractele de management, și, suplimentar, din chirii, dividende sau venituri obținute din străinătate.

Comisionul lunar de administrare a creditului este ZERO, și tot ZERO este comisionulpentru înregistrarea garanțiilor în AEGRM. În plus, contul curent este oferit gratuit, iar în cazul în care alegi să îți încasezi venitul într-un cont deschis la Patria Bank, beneficiezi de o dobândă preferențială. Accesând acest credit, beneficiezi în mod gratuit de internet banking prin serviciul Patria Online.

Te poți adresa oricărei agenții Patria Bank pentru mai multe informații în legătură cu avansul, taxele și modalitățile de rambursare ale creditului cu ipotecă Patria Acasă – cel mai prietenos credit ipotecar destinat achiziției unei locuințe cu avans de la 15%!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:55 - Crin Antonescu critică PNL-ul, în contextul alegerilor: „Cea mai mare catastrofă electorală din istoria României, după 1989”
19:55 - Elena Lasconi: “Votul românilor de ieri a fost un vot de protest și exasperare. Să ne fie foarte clar! Călin Georgescu este un admirator pe față al lui Vladimir Putin! Este pentru izolarea României” (VIDEO)
19:54 - Decizia radicală luată de Cristela, soția lui Călin Georgescu, înainte cu o lună de alegerile prezidențiale. „Ne învățăm lecțiile”
19:41 - Elena Lasconi: „Vreau să construim o Românie în care poți trăi din munca ta, în care ești respectat pentru munca ta, în care statul muncește pentru tine, nu tu pentru el! România intră într-o nouă etapă a istoriei” (VIDEO)
19:35 - Elena Lasconi: „Promit că voi da totul pentru a mă ridica la așteptările tuturor românilor”
19:26 - Șaptesprezece dispăruți după scufundarea unei ambarcațiuni turistice în Marea Roșie
19:20 - Bogdan Matei (PSD): „Este o perioadă extrem de complicată, care că nu ne dă foarte mult posiblitatea să avem atat de multe analize interne, pentru că avem alegeri parlamentare” (VIDEO)
19:12 - Andreea Marin, semnal de alarmă privind problemele de la secțiile de votare. „Am văzut oameni renunțând la a mai vota”
18:55 - Călin Georgescu a comparat victoria sa în primul tur al prezidențialelor cu Revoluția din 1989: „Ne-am recâștigat demnitatea și am luptat pentru a reface cultul onoarei și demnității” (VIDEO)
18:44 - Traian Băsescu: „Georgescu va avea în mine un adversar, nu este o soluție pentru România” și „Doamna Lasconi trebuie să pună mâna pe carte”