Opoziția a preluat majoritatea în Senat, după ce Mihaela Popa a trecut de la PDL la PNL: „Motivul, lipsa exercițiului democratic din partid”

Opoziția a preluat majoritatea în Senat, după ce Mihaela Popa a trecut de la PDL la PNL: „Motivul, lipsa exercițiului democratic din partid”

Puterea a pierdut majoritatea în Senat. Senatorul Mihaela Popa trece din barca PDL în cea a PNL, lucru care a făcut ca Opoziţia să strângă în Senat cele 67 de voturi care să-i asigure majoritatea. În tabăra Puterii au mai rămas 65 de senatori.

Până în prezent, Puterea şi Opoziţia erau la egalitate, cu 66 de senatori fiecare, ceea ce făcea ca deciziile să depindă de votul independenţilor Mircea Geoană şi Cezar Măgureanu.

Trecerea lui Popa la PNL, face ca USL să aibă acum 67 de voturi în Senat, iar după plecarea pedelistului Radu F Alexandru la CNA, numărul de voturi va fi suficient pentru a schimba majoritatea în favoarea opoziţiei.

Popa a declarat că motivul plecării sale din PDL este legat de „lipsa exerciţiului democratic în partid”, ea apreciind că în PDL „totul a fost într-o veşnică poziţie de drepţi”, potrivit Mediafax.
       
„Am decis să mă alătur unei echipe noi şi consolidate alături de Sorin Frunzăverde. Motivul plecării mele din PDL este legat de lipsa exerciţiului democratic în partid. Totul a fost imposibil, într-o veşnică poziţie de drepţi. Nu îmi place să văd oameni arestaţi, care apoi se dovedeşte că nu au nicio vină”, a spus Mihaela Popa.

Vezi AICI declarațiile președintelui PDL, Emil Boc, despre demisia Mihaelei Popa.

În 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, precizând că în continuare va activa ca membru simplu de partid. Mihaela Popa a spus că a fost dezamăgită de afirmaţiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde şi a cerut demisia preşedintelui democrat-liberal.

Vezi AICI alte reacții din partea membrilor Puterii și ale Opoziției cu privire la demisia Mihaelei Popa.

Mihaela Popa a demisionat din PDL

Embed: " />
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților