Tudorel Toader se opune numirii Laura Codruţa Kovesi în funcţia de Procuror European: „Voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie”

Tudorel Toader se opune numirii Laura Codruţa Kovesi în funcţia de Procuror European: Voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu doreşte ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită în funcţia de procuror european. Acesta a declarat, după apariţia informaţiei că fosta şefă DNA se clasează pe prima poziție a listei scurte realizate de un Comitet special de selecție, că cei care au făcut selecţia nu ştiu abuzurile pe care le-a comis şi aceasta.

Mai mult, Tudorel Toader va încerca să blocheze numirea lui Kovesi, acesta afirmând că la reuniunea Consiliu informal JAI va înainta fiecărui ministru de Justiţie din UE decizia CCR privind demiterea din funcţia de procuror-şef DNA.

„Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă (marți – n.r.) voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie”, a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Această decizie a lui Tudorel Toader vine în complet contrast cu toate criticile dure lansate de PSD la adresa europarlamentarilor români care vorbeau la Bruxelles despre probleme interne din justiția din România. Dacă în țară, guvernanții cereau ca problemele interne să nu fie externalizate pentru a distruge imaginea României, acum Tudorel Toader vrea să împiedice șansa României de a ocupa o funcție extrem de importantă pe plan european.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este favorită pentru a fi numită în funcția de procuror european. Aceasta se clasează pe prima poziție a listei scurte realizate de un Comitet special de selecție, arată un document publicat de deputatul Iulian Bulai. Această listă a fost înmânată Parlamentul European şi Consiliului Uniunii Europene pentru a desemna câștigătorul competiției. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`