Victimele Holocaustului, comemorate în Polonia: România, reprezentată de un grup de 20 de elevi

Victimele Holocaustului, comemorate în Polonia: România, reprezentată de un grup de 20 de elevi
E săptămâna comemorării victimelor Holocaustului în Polonia.  Peste 12.000 de elevi din întreaga lume prezenţi la evenimentul numit marşul celor vii. România va fi și ea reprezentată în acest an de un...

E săptămâna comemorării victimelor Holocaustului în Polonia.  Peste 12.000 de elevi din întreaga lume prezenţi la evenimentul numit marşul celor vii. România va fi și ea reprezentată în acest an de un grup de 20 de liceeni.

La 68 de ani de la monstruoasele crime comise de nazişti în Polonia, filele istoriei nu au rămas prăfuite. Tânăra generație pare în continuare însetată după amintirile ce au schimbat rostul omenirii.

Delegația de români care va participa anul acesta în premieră la comemorarea victimelor Holocaustului, încearcă până pe 19 aprilie să cunoască locurile care poartă pecetea celui de-al doilea război mondial.

Cimitirul evreiesc găzduiește peste 200.000 de morminte, jumătate dintre acești evrei fiind îngropați chiar în perioada Holocaustului.

Sinagoga, ghetourile construite de evrei pentru adăpost în perioada războiului sau orfelinatul de copii au fost și ele punctate pe agenda traseului istoric al elevilor români.

Programul se desfășoară anual în Polonia, în zilele comemorării Holocaustului și cuprinde vizitarea unor obiective relevante pentru perioada ultimului război mondial și pentru Polonia Nazistă. Retrăirea acelor vremuri va culmina cu un marș simbolic de la Auschwitz la Birkenau, ce poartă numele de Marșul celor vii.

Holocaustul, comemorat în Polonia

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`