Lovitură pentru Dragnea și Tăriceanu! CCR a declarat neconstituțională legea privind declasificarea tuturor protocoalelor

Lovitură pentru Dragnea și Tăriceanu! CCR a declarat neconstituțională legea privind declasificarea tuturor protocoalelor

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională, cu unanimitate de voturi, legea inițiată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu privind declasificarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI și instituțiile judiciare.

Actul normativ prevedea și că persoanele condamnate definitiv pe bază de probe obținute prin mijloace tehnice speciale, în perioada de existenţă a documentelor, pot cere revizuirea deciziilor. Practic, legea le-ar fi permis condamnaților să ceară revizuirea sentințelor definitive.

”Cauzele în care au fost pronunţate hotărâri definitive şi în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale în perioada de existenţă a documentelor prevăzute la art. 1 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi, sunt supuse revizuirii. Competenţa revine primei instanţe care a soluţionat fondul cauzei”, se arăta în lege.

Legea a fost atacată la Curtea Constituțională de către președintele Klaus Iohannis, PNLși Curtea Supremă. Intrarea în vigoare a acesteia ar fi însemnat cătoți cei condamnați pe baza interceptărilor sau filajelor, indiferent că e vorba de dosare de omor, violență, crimă organizată sau corupție, puteau cere revizuirea sentințelor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`