STARE DE URGENȚĂ: Vine VORTEXUL POLAR! Vremea EXTREMĂ pune viețile oamenilor în PERICOL

STARE DE URGENȚĂ: Vine VORTEXUL POLAR! Vremea EXTREMĂ pune viețile oamenilor în PERICOL

Americanii sunt asaltați de ninsori și se pregătesc pentru încă o repriză de ger cumplit, în condițiile în care un val de aer polar descris drept „fără precedent” se va abate peste centrul Statelor Unite ale Americii, relatează stirileprotv.ro.

În aceste condiții, autoritățile din Illinois au decretat stare de urgenţă şi se aşteaptă la temperaturi care vor ajunge până la minus 48 de grade Celsius.

Publicația susține că a nins fără oprire în Colorado şi Michigan. Iar în Wisconsin situaţia este atât de gravă, încât guvernatorul a declarat starea de urgenţă. Asta înseamnă că şi Garda Naţională ar putea fi chemată să intervină pe lângă echipele obişnuite.

Ba mai mult, temperaturile extrem de scăzute afectează și munca celor care au ieșit să curețe zăpada de pe drumuri.

„Când simţiţi disconfort trebuie să intraţi la căldură, dacă aveţi dureri în degete, trebuie să le încălziţi înainte să aveţi degerături. E mai bine să prevenim, decât să tratăm”, a declarat Donald Troyer, potrivit sursei citate.

Punctul critic va fi atins miercuri, atunci când în nordul statului Illinois temperaturile din termometre vor scădea până la -48 de grade Celsius.

„În primul rând, există riscul de degerături, însă oamenii sunt în pericol să sufere şi de alte condiţii riscante. Corpul se poate răci atât de mult, încât să se oprească inima. Aşa că mereu îi sfătuim să se îmbrace în straturi”, a declarat Ryan Fey, medic, întărind ideea că o astfel de vreme este un adevărat pericol pentru viețile oamenilor.

Nici Minnesotta nu va fi ocolită de condițiile meteo extreme. Temperaturile ar putea ajunge până la -34 de grade Celsius, dar s-ar putea resimți ca la -51 de grade Celsius, fiind intensificate de vântul puternic. În Milwaukee, meteorologii se aşteaptă să fie doborât recordul de temperatură stabilit în 1996, de -32 de grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`