Roger Stone, aliat al lui Trump, despre arestarea sa: Sunt metode ca ale Gestapo! Mi-au încercuit locuința cu arme de atac!

Roger Stone, aliat al lui Trump, despre arestarea sa: Sunt metode ca ale Gestapo! Mi-au încercuit locuința cu arme de atac!
Foto: USA Today

Roger Stone, un aliat al preşedintelui Donald Trump, a denunţat arestarea sa, spunând că s-au folosit metode demne de Gestapo. Stone a fost ridicat din locuința sa de către mai mulți membri SWAT, trupe de elită americane, în ancheta privind suspiciunile de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Trump. El a fost eliberat în aceeași zi, după audieri, în schimbul unei cauțiuni de 250.000 de dolari.

Stone a declarat pentru ABC că a fost ridicat de o echipă de ”29 de membri SWAT”: ”cu arme de atac, mi-au încercuit locuinţa, 17 vehicule în grădină, dintre care două vehicule blindate, un elicopter în aer”.

”Ei ar fi putut pur şi simplu să-mi sune avocaţii şi m-aş fi dus. A fost o demonstraţie de forţă costisitoare în încercarea de a mă prezenta drept inamicul public numărul unu pentru a influenţa” potenţialii juraţi în caz de proces, a mai declarat Roger Stone, pentru ABC.

”Sunt metode ca ale Gestapo (poliţia politică secretă din timpul regimului nazist)”, a tunat el.

Roger Stone a precizat că este nevinovat, că acuzațiile sunt politice și că este pregătit să lupte.

În 2017, Stone a venit în România și a acordat un interviu ziarului Adevărul. Interviul s-a lăsat cu scandal în redacție după ce jurnalistului Mircea Barbu i s-a cerut să scoată două întrebări. Concret,nota paginademedia.ro la vremea respectivă, jurnalistul a fost sunat de Dan Marinescu pentru a i se cere explicit să scoată acele întrebări din interviu, argumentând că „scade nivelul interviului” și că „nu le consideră compatibile cu ziarul Adevărul”.

Una dintre întrebări avea legătură cu scandalul unor înregistrări apărute în campania electorală din Statele Unite, în care Trump îi spunea unui alt bărbat despre o femeie „grab her by the pussy”. A doua chestiune „cu probleme” a fost o întrebare legată de un incident din anii 90 din viața lui Roger Stone, despre care s-a scris că ar fi dat anunțuri în presă în care el și soția căutau swingeri.

Barbu nu a fost de acord să scoată întrebările și a publicat un text pe site-ul Adevărul.ro în care vorbea de „presiuni ale conducerii Adevărul” și povestea „tărășenia”. Textul a fost scos de pe site, iar Barbu a fost dat afară, prin desființarea secției în care lucra.

”Dincolo de faptul că m-a făcut pe mine în toate felurile, ideea că la Adevărul e cenzură mi se pare total nedreaptă. Vă rog să întrebați pe oricine de la Adevărul dacă vreodată a fost cenzurat, de când sunt eu acolo cel puțin”, a afirmat, la acea vreme, Dan Marinescu. El a mai precizat că era în plan desființarea acestei secții, din motive financiare, și că aceasta nu putea funcționa cu un singur om.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`