Noi revocări în DNA: Cine sunt procurorii vizați

Noi revocări în DNA: Cine sunt procurorii vizați

Conducerea DNA a cerut revocarea Ciprian Man şi Cristian Ardelean de la direcţia teritorială Oradea şi a poliţistului Traian Surducan. Aceştia au fost prinşi în scandalul înregistrărilor din interiorul DNA în care se vorbea despre „cuminţirea judecătorilor”, scandal care a dus la un dosar penal la Parchetul General.

Solicitarea făcută de adjunctul DNA Călin Nistor, care asigură conducerea instituţiei, va ajunge pe masa Secţiei de Procurori din cadrul CSM.

În urmă cu 2 săptămâni, conducerea DNA a dispus un control la DNA Oradea. Controlul a fost făcut de procurorul Marius Bulancea, șeful Secției a 2-a din DNA, însă rezultatele nu sunt cunoscute deocamdată.

Cei trei au fost informaţi telefonic de această decizie şi spun că încă nu au primit o hârtie oficială în acest sens, conform Digi24.

În timp ce Traian Surducan şi-a depus cererea de pensionare, cei doi procurori se vor întoarce la Parchetul Tribunalului Bihor.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat luni, 21 ianuarie, la Digi24 că vor urma revocări din DNA.

”În perioada următoare o să vedeți, după ce, probabil ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care par a nu fi în regulă, iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu doar DNA”, a declarat Lazăr.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`