Banca Transilvania, despre TAXA PE LĂCOMIE: NU mai facem INVESTIȚII! Zeci de firme de construcții nu vor primi contracte, iar digitalizarea, amânată

Banca Transilvania, despre TAXA PE LĂCOMIE: NU mai facem INVESTIȚII! Zeci de firme de construcții nu vor primi contracte, iar digitalizarea, amânată

Banca Transilvania (BT) a anunțat că va lua mai multe măsuri restrictive după ce Guvernul PSD a introdus „taxa pe lăcomie”.

Mai multe firme de construcții nu vor mai primi constractele prin care BT avea în plan renovarea a 200 de agenții.

Directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik,a declarat că investițiile vor fi reduse semnificativ, dar dobânzile nu vor crește.

„BT avea în plan renovarea a peste 200 de agenții. Asta înseamnă că zeci de firme de construcții nu vor primi contractele astea. Pentru digitalizare, suntem în faza de lansare. Am zis să amânăm a doua fază. Noi nu am cumpărat aplicațiile noastre de pe Google store, noi plătim 40 milioane lei pentru sustenabilitate, performanţă, hardware, software.

Nu va fi alegere despre cum mărim dobânzile. Clienții nu pot să digere creșteri de dobânzi agresive. Vom diminua investițiile, vom trainui mai puțini oameni. Nu vrem să transmitem povara la ei (la clienți n.r.). Nu este vina lor. Noi avem o responsabilitate. Noi va trebui să fim foarte selectivi (în alegerea clienților n.r.)”, a spus Tetik.

El a precizat că Banca Transilvania, cu acționariat 60% românesc, nu poate să se bucure unde a ajuns. De asemenea, a precizat că este posibil ca mai puține IMM-uri să primească credite de la Banca Transilvania.

„OUG a fost publicată la sfârșitul anului 2018, astăzi este 18 ianuarie și nu avem idei. După un an foarte bun, nu am putut să ne bucurăm unde am ajuns. Această bancă locală după 25 de ani în care am reinvestit profitul în capitalul băncii, am dat peste 1,7 miliarde lei pentru programe de conversie a creditelor în franci elvețieni, puteam să mergem cu litigii și vedeam dacă câștigam, acum ne întrebăm de ce nu am dat banii acționarilor băncii. Oamenii au avut încredere. Și BT este aproape o bancă străină. Aproape 60% este capital românesc. Noi nu avem o șansă să parcam activele undeva. Am avut încredere în țară, ţara în noi și am dat credite pentru IMM-iști”, a spus reprezentantul băncii.

După fuziunea cu Bancpost,Banca Transilvaniaa devenit cea mai mare bancă din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`