BLOCAJ în sistemul energetic: Primul grup al Termocentralei de la Rovinari a fost ÎNCHIS. Ministrul Energiei, discuții cu prefectul de Gorj

BLOCAJ în sistemul energetic: Primul grup al Termocentralei de la Rovinari a fost ÎNCHIS. Ministrul Energiei, discuții cu prefectul de Gorj

Cutremur în sistemul energetic. Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis din lipsă de cărbune iar alte două ar putea fi oprite în următoarele ore. Astfel întreaga activitate a Complexului Energetic Oltenia este în pericol.

În acest context, joi dimineață, România importă masiv electricitate. La un consum de 8.900 MW, importurile sunt peste 1.500 MW, informează HotNews.ro.

La aproape o săptămână de la declanșarea protestului, ministrul Energiei, Anton Anton, a anunțat joi că va merge la Târgu-Jiu.

”Ministrul Energiei Anton Anton împreună cu Secretarul de Stat Doru Vișan vor avea în cursul zilei de astăzi, 17 ian 2019, o nouă întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, urmare a reluării grevei în carierele CEO. Discuțiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Târgu Jiu”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Minerii au întrerupt lucrul şi refuză să se întoarcă la muncă până nu vor obţine măriri de salarii şi condiţii mai bune în subteran. Protestul angajaţilor a pornit de la faptul că, în bugetul pe 2019, nu sunt prevăzuţi bani pentru majorări, deşi acestea le-au fost promise de luni bune.

Complexul Energetic Oltenia are 13.000 de angajați și se află într-o situație financiară extrem de dificilă, fiind estimate pierderi de 1 miliard lei în 2018. Ultima lovitură asupra companiei a fost dată chiar de Guvernul Dăncilă, prin celebra ordonanță 114/2018, care obligă toate companiile din domeniul energetic să plătească o taxă de 2% din cifra de afaceri. Acționarul majoritar este Ministerul Energiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`