Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit: „REGRETĂM profund rezultatul votului din Parlamentul britanic. Condițiile politice pentru ratificarea acordului NU SUNT încă în Londra” (VIDEO)

Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit: REGRETĂM profund rezultatul votului din Parlamentul britanic. Condițiile politice pentru ratificarea acordului NU SUNT încă în Londra (VIDEO)

Acordul de Brexit respins de parlamentul britanic este unul bun, făcut pe baza compromisului, iar riscul unui Brexit fără acord se datorează deciziilor guvernului de la Londra, a declarat Michel Bernier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, în cadrul unui discurs din Paramentul European, de miercuri.

„Comisia Europeană ia notă cu privire la votul depus noaptea trecută în Camera Comunelor. Aceasta a votat cu o majoritate clară împotriva acordului asupra caruia Consiliul European convenise impreuna cu Guvernul britanic, in noeimbrie si pe care l-ati salutat (partea britanica – n.r.) in Parlamentul European.”

În momentul de față, este prea devreme pentru a evalua toate consecințele acestui vot. Am respectat și vom continua să respectăm dezbaterea democratică parlamentară din Regatul Unit și nu voi specula cu privire la scenarii diferite.

Ce a arătat votul de ieri este că condițiile politice pentru ratificarea acordului nu sunt încă în Londra.

Regretăm profund rezultatul, regretul fiind legat de efortul intens pe care l-am depus împreună cu voi (grupul britanic de negocieri – n.r.) timp de doi ani, dar și cu Guvernul britanic, bazat pe liniile roșii ale guvernului britanic, și bazat pe realitățile părăsirii UE”, a declarat Michel Bernier.

El a mai adăugat că acordul semnat cu guvernul britanic în luna noiembrie este unul bun şi că a fost făcut pe baza unui compromis „egal” şi în baza valorilor europene.

Nu în ultimul rând, Michel Bernier a pus riscul unui Brexit fără acord pe seama deciziilor politicilor guvernului de la Londra.

Declaraţiile lui Michel Bernier au venit după ce, marţi seara, parlamentul britanic a respins categoric acordul de Brexit, cu 432 de voturi împotriva şi doar 202 voturi pentru.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Austria: Putem spune ”adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot (VIDEO)
23:30 - Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri