Boris Johnson despre acordul de Brexit: ‘Această înţelegere este MOARTĂ. Pregătirile pentru un no-deal trebuie făcute cu atât mai mult entuziasm’

Boris Johnson despre acordul de Brexit: 'Această înţelegere este MOARTĂ. Pregătirile pentru un no-deal trebuie făcute cu atât mai mult entuziasm'
Foto: Boris Johnson (sursă foto: hepta.ro)

Motivul pentru care acordul de Brexita fost respins de parlament e faptul că este o înţelegere foarte proastă pentru Regatul Unit, iar pregătirile pentru un no-deal trebuie făcute cu atât mai mult entuziasm, declarat Boris Johnson, unul dintre cei mai vocali susţinători ai Brexitului, relatează BBC.

„Chiar cred că această înţelegere este moartă şi cred că este foarte important ca acest lucru să fie recunoscut. A fost, probabil, o înfrângere mai mare decât se aşteptau oamenii. Şi motivul pentru care a fost înfrânt atât de rău este faptul că, în mod evident, este o înţelegere proastă pentru Regatul Unit.

Dar vestea bună este că a oferit prim-ministrului, cred, un mandat important – de 422 de voturi – să se ducă înapoi la Bruxelles şi să spună ‘uitati, aranjamentul ăsta pe care l-aţi propus, să ne ţineţi blocaţi în uniunea vamală, că ne forţaţi să vă adoptăm regulile, asta nu va mai funcţiona pentru noi’.

Nu asta vrea Camera Comunelor. Ce nu vrea este acest backstop nord-irlandez, faptul că suntem forţaţi să cedăm controlul Irlandei de Nord sau să rămânem blocaţi în Uniunea Europeană.”

Boris Johnson a mai indicat, totuşi, că acordul are şi părţi bune, oferind ca exemplu faptul că li s-ar permite cetăţenilor europeni să rămână în Marea Britanie.

„Însă acest backstop, sistemul de a ne ţine blocaţi în uniunea vamală, şi în piaţa unică, asta trebuie să dispară”.

El nu a exclus, nici de această dată, scenariul unui Brexit fără acord.

„Ar trebui să ne pregătim în mod activ şi pentru un no-deal cu atât mai mult entuziasm. (…) Dar prefer înţelegerea pe care am descris-o. Cred că ea poate fi făcută în timpul rămas (până pe 29 martie – n.r.)”.

Nu în ultimul rând, Boris Johnson s-a declarat împotriva ideii ca Jeremy Corbin, liderul partidului Laburist de opoziţie, să devină prim-ministru în locul Theresey May.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Austria: Putem spune ”adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot (VIDEO)
23:30 - Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri