Liviu Dragnea, în primul interviu al anului: ”O nouă legislație urmează să fie adoptată în privința operațiunilor serviciilor secrete”

Liviu Dragnea, în primul interviu al anului: ”O nouă legislație urmează să fie adoptată în privința operațiunilor serviciilor secrete
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a vorbit în primul interviu al anului, oferit publicaţiei „New Europe„, despre modificarea legislaţiei privind serviciile secrete din România.

”O nouă legislație urmează să fie adoptată în privința operațiunilor serviciilor secrete, cu scopul de a le determina să opereze strict în cadrul constituțional, și să nu treacă în mod ilegal dincolo de aceste limite și să influențeze alte instituții ca partidele politice, justiția sau pe membrii parlamentului. Serviciile secrete ar trebui să se ocupe doar de atribuțiile lor așa cum sunt ele definite de constituție”, a precizat Liviu Dragnea.

Acesta nu a făcut rabat în acest interviu de la veşnicul subiect al implicării serviciilor secrete în ceea ce numește ”deep state” sau statul paralel şi a lansat şi mai multe atacuri la adresa DNA.

„Ei (DNA, n.red.) sunt supăraţi deoarece judecătorul nu are de ce să se teamă de procuror atunci când procurorul nu poate avea ceva de spus împotriva lui în timpul unui proces. Vor pierde capacitatea de a exercita presiuni asupra judecătorilor, iar judecătorii nu vor mai trebui să se teamă.

Când se întâmplă această schimbare, dosarul investigatorului asupra judecătorului, dacă are dosar, va fi discutat de o altă instituţie, nu de către DNA sau procurori”, a spus Liviu Dragnea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`