UE rămâne fermă pe poziții: Nu vom renegocia acordul cu Marea Britanie!

UE rămâne fermă pe poziții: Nu vom renegocia acordul cu Marea Britanie!
sursă foto: prospectmagazine.co.uk

Uniunea Europeană rămâne fermă în negocierile cu Marea Britanie, motiv pentru care Comisia a anunțat că liderii blocului comunitar nu vor renegocia acordul cu Londra privind Brexitul, convenit în luna decembrie cu premierul britanic Theresa May, transmite Reuters preluat de Agerpres.

„Acordul aflat pe masă este singurul şi cel mai bun posibil. Acest acord nu va fi renegociat”, a declarat Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Oficialul a făcut această declarație după ce a fost întrebat despre discuția telefonică de vineri dintre Theresa May și Jean-Claude Juncker, șeful Comisiei Europene. În acest context, Schinas a repetat că discuția dintre cei doi lideri a fost una „amicală” și că aceștia vor discuta din nou în această săptămână.

Acordul de divorț dintre UE și Marea Britanie mai are nevoie acum de votul parlamentarilor britanici. Scrutinul era planificat inițial pentru luna decembrie, dar a fost amânat în cele din urmă pentru 15 ianuarie 2019, în condițiile în care Theresa May a simțit că înțelegerea ar fi avut șanse mici să primească sprijin parlamentar în finalul anului trecut.

Liderul din Downing Street le-a cerut liderilor europeni să modifice anumite clauze din acord, la summit-ul din decembrie, dar ei au insistat și atunci că nu vor redeschide negocierile asupra acestuia.

Theresa May a afirmat, duminică, că în cazul în care Parlamentul britanic respinge acordul, țara din arhipelag va intra pe un „teritoriu necunoscut”, dar a dezmințit ipotezele din presă potrivit cărora ar dori să amâne din noul votul parlamentarilor.

Sursa citată remarcă una dintre principalele cauze ale divergențelor privind acordul pentru Brexit, fiind vorba despre așa-zisa „plasă de siguranță” – măsură prin care se dorește evitarea unei frontiere fizice între Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Austria: Putem spune ”adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot (VIDEO)
23:30 - Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri