SUA au trimis un DISTRUGĂTOR în Marea Chinei de Sud! În același timp, la Beijing, americanii și chinezii încearcă să găsească un consens pentru încetarea războiului comercial

SUA au trimis un DISTRUGĂTOR în Marea Chinei de Sud! În același timp, la Beijing, americanii și chinezii încearcă să găsească un consens pentru încetarea războiului comercial
sursă foto: navylive.dodlive.mil

Un distrugător american dotat cu rachete de croazieră a ajuns în Marea Chinei de Sud, chiar în zona unor insule disputate de chinezi, care numesc acest gest o „provocare”, în condițiile în care oficiali din cele două state s-au întâlnit la Beijing pentru o serie de negocieri tensionate privind acordurile comerciale, relatează Reuters.

Astfel, USS McCampbell a desfășurat o misiune de „libertate a navigației”, navigând la aproximativ 12 mile nautice de lanțul Insulelor Paracel, pentru „a răspunde nevoilor excesive de pe mare”, potrivit afirmațiilor făcute de Rachel McMarr, purtătorul de cuvânt al Flotei de pe Pacific.Oficialul a mai precizat că operațiunea nu a avut nicio legătură cu vreo țară, dar și că nu a fost vorba despre vreo declarație politică.

Evenimentele vin chiar pe fondul negocierilor intense dintre SUA și China, care discutau chiar în acel moment la Beijing. Aceasta este prima rundă de discuții din perioada de armistițiu de 90 de zile convenită între Washington și Beijing, în speranța că vor pune capăt războiului comercial care a afectat piețele internaționale.

„Somăm Statele Unite să înceteze imediat cu aceste provocări”, a spus tabăra cealaltă, prin vocea lui Lu Kang, purtătorul de cuvânt din Ministerul Afacerilor Externe, avertizând că mai multe nave militare au fost trimise deja la fața locului pentru a lansa alertele procedurale corespunzătoare.

Publicația citată mai scrie că Republica Populară Chineză revendică aproape tot teritoriul strategic care înconjoară Marea Chinei de Sud. Astfel, frecvent, China se contrează cu Statele Unite ale Americii și aliații săi, care se bucură de libertate de navigație chiar în marja insulelor ocupate.Vietnam, Filipinele, Brunei, Malaezia, Indonezia și Taiwan sunt entitățile cu revendicări concurente din regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”