NASA a făcut anunţul: Acesta este cel mai mare PERICOL!

NASA a făcut anunţul: Acesta este cel mai mare PERICOL!

Chiar şi pentru cei care zboară frecvent cu avionul, ştiind pe de rost procedurile, anunţul NASA a constituit o surpriză. Nimeni nu a spus asta până acum, cu o aşa claritate. Din păcate, de fiecare dată când călătorim la altitudine ne expunem la radiaţii.

Potrivit The Independent, experţii NASA au dezvăluit adevăratul pericol în ceea ce priveşte zborul cu avionul. Cu toate că este cel mai sigur mod de transport, din punct de vedere statistic, trebuie să ştim că atunci când alegem să călătorim cu avionul, ne putem expune la radiaţii care, în timp, ne pot afecta sănătatea.

Zburăm aproape de limita superioară a troposferei (stratul inferior al atmosferei), la 11.887 de metri înălţime, astfel, spun experţii NASA, intrăm în contact cu particule atomice cosmice ce pot fi dăunătoare. Când suntem la pământ, e mai puţin probabil să intrăm în contact cu acestea datorită câmpului magnetic care înconjoară planeta noastră.

Acesta este şi motivul pentru care NASA nu permite astronauţilor să petreacă mai mult de un an pe orbită. Agenţia spaţială nu doreşte să le mărească acestora riscul de cancer de-a lungul vieţii cu mai mult de trei procente, notează sursa citată.

Cu toate acestea, nu există limite oficiale pentru membrii echipajelor de zbor în Statele Unite. Între timp, Consiliul Uniunii Europene a adoptat o directivă care limitează expunerea aeronavelor la radiaţiile cosmice în mai 1996, implementată din mai 2000.

Comisia Internaţională pentru Protecţia Radiologică recomandă membrilor echipajului să nu fie expuşi la mai mult de 20 millisieverts (mSv) pe an, în timp ce publicul larg ar trebui să primească mai puţin de 1 mSv pe an. Expunerea anuală a echipajelor de zbor este estimată la 3 mSv.

NASA a studiat ulterior radiaţiile cosmice în ianuarie 2017, făcând măsurători între 7.924 de metri înălţime şi 36.576 de metri deasupra Pământului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale