DNA: Fostul secretar de stat Ioan Andreica se implica în activități precum scutirea de la plata unei amenzi de circulație

DNA: Fostul secretar de stat Ioan Andreica se implica  în activități precum scutirea de la plata unei amenzi de circulație
Foto: evz.ro

Fostul secretar de stat Ioan Andreica se implica în diverse solicitări ale membrilor grupului infracţional din care făcea parte, cum ar fi una pentru scutirea de la plata unei amenzi de circulaţie, a arătat, marţi, procurorul DNA, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, relatează Mediafax.

Potrivit procurorului, există două interceptări ce ar dovedi că Andreica s-a implicat pentru scutirea de la plata unei amenzi de circulaţie.

În 23 şi 24 martie, procurorii DNA au emis ordonanţe de reţinere pentru fostul secretar de stat Ioan Andreica, preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Mihai Rusu, Lazăr Popescu, administrator al mai multor societăţi comerciale, Ioan Claudiu Sabău, Mihai Stănescu, administrator al SC Duo Mat SRL, şi Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica, şi au solicitat instanţei arestarea lor preventivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, în noaptea de 24 spre 25 martie, eliberarea celor şase.

Ioan Andreica ar fi pretins de la o societate comercială suma de 1.200.000 euro, din care 100.000 de euro în nume propriu pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante pentru trucarea unei licitaţii, spun procurorii DNA. 

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2009, inculpații Popescu Lazăr și Sabău Ioan Claudiu au constituit o asociere infracțională, sprijinită de Andreica Ioan, ce avea ca scop adjudecarea în mod fraudulos a unor licitații publice.

În schimb, ei primeau bani sau lucrări în subcontractare pentru firmele lor de construcţii. În principal, erau vizate lucrări de proiectare și execuție de drumuri, canalizări, reabilitări de construcții, proiectare și execuție a unor centre de management a deșeurilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`