Tudor Chirilă, reacție dură după eliberările în masă: ”Mereu vor găsi soluția să amâne pușcăria… Cam asta e țara în care dacă nu furi, ești prost”

Tudor Chirilă, reacție dură după eliberările în masă: ''Mereu vor găsi soluția să amâne pușcăria... Cam asta e țara în care dacă nu furi, ești prost''
FOTO: INQUAM PHOTOS - Florin Albei

Mai mulți condamnați celebri au fost eliberați în ultimele două zile, profitând de o decizie a Curții Constituționale. De altfel, aproximativ 20 de foşti miniştri, foşti parlamentari sau foşti directori din companii de stat au deschis procese în care cer anularea condamnărilor şi rejudecarea apelurilor. Totul, în baza aceleiași decizii CCR, care a dat dreptate PSD-ALDE.

Această evoluție a evenimentelor, practic ograțiere mascată dedicată VIP-urilor,l-a revoltat teribil pe Tudor Chirilă.

Artistul a postat pe Facebook un mesaj extrem de puternic:

”Luati de aici justitie. Asta era ideea si au implinit-o. Sa fie liber la furat pentru ca mereu vor gasi solutia sa amane puscaria. Hotii in libertate. In timpul asta Teodorovici arunca in aer tara cu propunerea lui de noi taxe, bursa cade 20%, vor sa ia si banii din pilonul 2 de pensii. Cam asta e tara in care daca nu furi esti prost. Sigur, sentintele astea se vor rejudeca, adica apelul, asta inseamna ca vor putea fi din nou condamnati dar si achitati, ganditi-va cata presiune va fi pe magistrati ca sa dea alte sentinte, ganditi-va cat vor trage de timp. Si atentie, vorbim de dosare de coruptie care incep din 2014. Toti condamnatii vor incerca rejudecarea in baza acestei decizii cu completurile de cinci judecatori. Oricum treaba e atat de tehnica incat e greu pentru cetatenii neavizati sa patrunda toate chichitele si ascunzisurile atacului urias la justitie.

Asa ca ne intoarcem la punctul 0 adica in anii 90 cand furau linistiti iar noi nu stiam mare lucru. Singurul lucru care se schimba e ca acum noi stim iar pe ei ii doare undeva de noi. Bine, nici pe noi nu ne mai doare de noi. Sentimentul ca nu exista alternativa e cea mai mare boala de care se poate imbolnavi un popor. Fatalismul ca religie. Pentru ca din scoala ni se vinde ideea ca suntem mici si nu putem schimba mare lucru, de aia educatoarea le face copiiilor desenele iar in clasa a opta copiii invata pe de rost niste comentarii aride si goale de continut pentru ca, nu-i asa, nu pot ei sa gandeasca de capul lor. Si uite asa, ajungem adulti fricosi si fatalisti. Trista tara, trista soarta, triste sarbatori”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`