Șeful poliției sud-coreene a demisionat, în urma unui scandal monstru

Șeful poliției sud-coreene a demisionat, în urma unui scandal monstru

Şeful poliţiei sud-coreene a demisionat, în urma unui caz, care a şocat întreaga ţară. Este vorba despre o femeie, care a fost violată şi ucisă, deşi sunase la poliţie pentru ajutor şi oferise toate informaţiile pentru ca ofiţerii să identifice locul, în care era ţinută captivă.

Comandantul forţelor de ordine a spus că-şi asumă întreaga responsabilitate, pentru ceea ce a numit „neglijenţa impardonabilă” a ofiţerilor din subordinea sa.

În urmă cu o săptămână, o femeie în vârstă de 28 de ani a apelat numărul de urgență şi le-a spus polițiștilor că a fost răpită de un bărbat. Potrivit presei locale, victima a descris amănunțit zona din Suwon, la sud de Seul, unde se afla apartamentul în care era ținută. Convorbirea telefonică a durat șapte minute.

În ciuda informațiilor oferite, polițiștii nu au reușit să-i dea de urmă. La 13 ore de la apel, forțele de ordine au găsit cadavrul femeii, măcelărit. Presa locală a scris că locul în care a fost comisă crima se afla în apropierea sediului poliției, la numai șapte minute de mers pe jos.

Problemele de comunicare între operatorii serviciilor de urgenţă şi poliţişti au făcut ca aceştia din urmă să caute victima într-o cu totul altă zonă decât cea indicată şi să ajungă prea târziu. Când cazul a fost făcut public, poliţiştii au minţit în legătură cu numărul forţelor de ordine care au căutat în zonă.

În urma scandalului, şeful poliţiei sud-coreene a demisionat. Președintele Lee Myung-bak a acceptat demisia șefului poliției.

Suspectul care ar fi ucis-o pe femeie a fost arestat.

Scandal monstru în Coreea de Sud, finalizat cu demisia șefului poliției

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`